TAR STØYTEN: Skøytepresiden Vibecke Sørensen tar Hauglis beslutning personlig. Her med landslagstrener Jarle Pedersen. Foto: Tor Erik H. Mathiesen / SCANPIX
TAR STØYTEN: Skøytepresiden Vibecke Sørensen tar Hauglis beslutning personlig. Her med landslagstrener Jarle Pedersen. Foto: Tor Erik H. Mathiesen / SCANPIXVis mer

- Tolker det som mistillit til meg

Skøytepresidenten om Hauglis avslag.

|||

Maren Haugli dropper landslaget blant annet på grunn av manglende tillit til skøyteledelsen.

- Det tolker jeg som mistillit til meg, sier skøytepresidenten.

Skøyte-Norge har vært preget av kaos det siste halvåret. Landslagstrener Peter Mueller fikk sparken etter en upassende kommentar til Haugli, og lenge lurte man på om Håvard Bøkko ville forlate landslaget.

Han er blitt værende, men Maren Haugli kommer altså heller ikke neste sesong til å være på landslaget. Økonomi var en grunn, mistillit til ledere i forbundet en annen.

- Jeg registrerer at hun ikke har tillit til ledelsen og jeg tolker det da som at hun ikke har tillit til meg som øverste leder, sier skøytepresidenten Vibeke Sørensen til NRK.

- Jeg hadde virkelig ønsket at også Maren ville ta del i laget og den jobben vi kan gjøre sammen for å styrke Skøyte-Norge framover, legger hun til.

Haugli har stått utenfor landslaget i lang tid. Hun har satset privat og fortsetter med det neste år.

- Det handler om at jeg er uenig i synet som noen i forbundet har på tingenes tilstand. Jeg er uenig i det, og det må være lov. Jeg ønsker ikke å utdype hvem det gjelder eller hva jeg har sagt, sier Haugli.

(NTB)

Norway's Maren Haugli reacts after her women's 3000 meters World Speed Skating Championships all round race at the Thialf Stadium in Heerenveen March 20, 2010.   REUTERS/Jerry Lampen (NETHERLANDS - Tags: SPORT SPEED SKATING)
Norway's Maren Haugli reacts after her women's 3000 meters World Speed Skating Championships all round race at the Thialf Stadium in Heerenveen March 20, 2010. REUTERS/Jerry Lampen (NETHERLANDS - Tags: SPORT SPEED SKATING) Vis mer