Tollaksjon mot Schleck-brødrenes far

Stoppet bilen foran feltet.

GRENOBLE/OSLO (Dagbladet.no): Fransk tollvesen gjennomførte i formiddag en gjennomsøkning av bilen til Johnny Scleck, faren til CSC-rytterne Fränk og Andy.

Ifølge Dagbladets journalister på stedet lå bilen foran hovedfeltet ved starten av dagens etappe, men skal ha blitt stoppet til siden like før rytterne nådde Grenoble, omtrent 35 kilometer fra starten.

Etter at tollvesenet undersøkte bilen i en lang stund, kjørte Johnny Schleck deretter bilen videre med tollbilene på slep.

Fransk politi stengte av området rundt kontrollen mens den foregikk, og ifølge Dagbladets journalister skal det ha virket som om det dreide seg om en planlagt aksjon, uten at dette foreløpig kan bekreftes.

Stoppet to biler

Ifølge Reuters stoppet tollerne først en pressebil med Luxembourg-skilter, før de vinket Johnny Schlecks bil til siden.

- Vi skal gjennomsøke bilen, sa en toller til Reuters, uten å ville gi ytterligere detaljer.

Ifølge AP sier en talsmann for politiet at kontrollen ikke nødvendigvis er knyttet til Schleck-brødrenes deltakelse i Tour de France, og at flere biler blir undersøkt.

STENGTE AV OMRÅDET: Johnny Schlecks bil ble undersøkt i flere minutter, mens presse og tilskuere ble holdt unna av fransk politi. Foto: DANIEL SANNUM LAUTEN/DAGBLADET
STENGTE AV OMRÅDET: Johnny Schlecks bil ble undersøkt i flere minutter, mens presse og tilskuere ble holdt unna av fransk politi. Foto: DANIEL SANNUM LAUTEN/DAGBLADET Vis mer

Samme nyhetsbyrå melder at de to bilene som ble stoppet ved Grenoble ble tatt med videre for ytterligere undersøkelser.

Bakgrunn som proffrytter

Johnny Schleck har selv en bakgrunn som profesjonell syklist i perioden 1965 til 1974. Han er faren til rytterne Fränk og Andy, som sykler for Kurt Asle Arvesens Team CSC.

Andy Schleck har ungdomstrøya i årets Tour de France for øyeblikket, mens broren Fränk måtte gi fra seg den gule til lagkamerat Carlos Sastre i går.

Fransk tollvesen har også tidligere slått til mot familiemedlemmer av Tour-ryttere, som i 2002 da kona til bronsevinner Raimondas Rumsas ble arrestert med mistenkelige medikamenter i bilen.

Dagbladet.no følger saken og kommer tilbake med mer straks det kommer nye opplysninger.

Tollaksjon mot Schleck-brødrenes far
SYKKELFAR: Johnny Schleck (i vinrød skjorte) har selv en bakgrunn som profesjonell sykkelrytter.