Tollefsen blir lagkamerat med mannen han grisetaklet

- Vi kommer til å bli venner, sier Bartecko.

STYGGE SCENER: Det ble helt stille i hockeyhallen i Vancouver da Lubos Bartecko blødde kraftig fra bakhodet etter en knallharde taklingen fra Ole Kristian Tollefsen. Han måtte sy 17 sting, men ble ikke alvorlig skadet. Foto:  EPA/ROBERT GHEMENT
STYGGE SCENER: Det ble helt stille i hockeyhallen i Vancouver da Lubos Bartecko blødde kraftig fra bakhodet etter en knallharde taklingen fra Ole Kristian Tollefsen. Han måtte sy 17 sting, men ble ikke alvorlig skadet. Foto: EPA/ROBERT GHEMENTVis mer

(Dagbladet): Ole Kristian Tollefsen har fått et stempel som «skandalback» i Sverige etter den voldsomme taklingen mot slovaken Lubos Bartecko under OL i Vancouver.

Nå blir de to lagkamerater i Modo, melder Expressen.

Bartecko, som måtte sy 17 sting i hodet etter å ha mistet hjelmen og truffet isen med bakhodet først, bærer imidlertid ikke nag til nordmannen.

- Nå spiller vi på samme lag, og dette vilbli bra. Vi skal være lagkamerater og og vi kommer til å bli venner, sier han til Expressen.

Tollefsen fikk både matchstraff og bred fordømmelse da han gikk inn med albuen først mot en intetanende Bartecko tidlig i OL-kampen mot Slovakia.

Seinere ble han også utestengt fra tre VM-kamper av Det internasjonale ishockeyforbundets (IIHF) domskomité, som kom fram til at taklingen med overlegg var rettet mot hode og nakke.

REAGERTE KRAFTIG MOT TOLLEFSEN: Det internasjonale hockeyforbundet straffet Tollefsen hardt gjennom å utestenge ham fra tre VM-kamper. Foto: AFP PHOTO / CRIS BOURONCLE
REAGERTE KRAFTIG MOT TOLLEFSEN: Det internasjonale hockeyforbundet straffet Tollefsen hardt gjennom å utestenge ham fra tre VM-kamper. Foto: AFP PHOTO / CRIS BOURONCLE Vis mer

Norge reagerte kraftig på dommen og anket, men ble ikke hørt. 

I etterkant av episoden har Bartecko selv ordlagt seg på en måte som ikke innbød veldig til forsoning, blant annet ved å si at han håper Tollefsen ikke ringer ham.

Det har da heller ikke nordmannen gjort.

- Jeg krever ingen unnskyldinger. Om han vil si noe må han gjerne gjøre det. Men dette er hockey. Jeg sier ikke unnskyld hver gang jeg takler.

- Det er ikke sånn at jeg tenker at noen har taklet meg i en kamp, og derfor skal jeg crosschecke dem i ansiktet. Jeg spiller ikke på den måten. Hadde han gjort det med vilje hadde det vært en annen sak. Vi har ikke pratet sammen, og jeg kommer ikke til å spørre hva han holdt på med i OL. Det var ikke hyggelig for meg, jeg ble skadet, men sånn er hockey og vi er profesjonelle, sier Bartecko.

HARDHAUS: Ole Kristian Tollefsen. 
Foto: Sara Johannessen / SCANPIX
HARDHAUS: Ole Kristian Tollefsen. Foto: Sara Johannessen / SCANPIX Vis mer