TØFF TYPE: Ole-Kristian Tollefsen skal bruke hockeymusklene sine i svensk eliteserie fra neste sesong. Her er det sveitseren Lemm Romano som klistres i vantet under OL.  Foto: Robert Ghement, EPA/Scanpix
TØFF TYPE: Ole-Kristian Tollefsen skal bruke hockeymusklene sine i svensk eliteserie fra neste sesong. Her er det sveitseren Lemm Romano som klistres i vantet under OL. Foto: Robert Ghement, EPA/ScanpixVis mer

Tollefsen klar for Modo

Forlater amerikansk hockey etter åtte år.

||| (Dagbladet): Ole-Kristian Tollefsen har varslet at han ville vekk fra NHL, og har de siste ukene tygget på et kontraktstilbud fra Modo i den svenske eliteserien i ishockey.

Nå har nordmannen bestemt seg for å reise til Örnsköldsvik og slutte seg til flere norske lagkamerater i Modo.

- Jeg er veldig fornøyd. Det er morsomt å være klar og ha et lag å spille for og vite at jeg skal spille mye. Det betyr mye personlig og, sier Tollefsen til NRK.

Modo har fra før av hatt Mats Zuccarello Aasen, Per Åge Skrøder, Sondre Olden, Kristian Forsberg og Alexander Bonsaksen i troppen. Zuccarello Aasen er imidlertid på vei til NHL-spill.

Tollefsen har vært i amerikansk hockey siden 2002, og har blitt kjent som en tøffing og en slåsskjempe. Under Vancouver-OL havnet han i et negativt søkelys etter en stygg albuetakling mot slovakiske Lubos Bartecko.

I Modo gleder de seg til å få tøffingen på laget, men ser også andre kvaliteter enn bare tøffheten.

- Han er en tøff spiller, men han har også et bra pasningsspill. Jeg ser at det finnes mer kvalitet enn bare det fysiske. Helheten er bra, sier sportssjef Fredrik Andersson i Modo til NRK.