NHL-RETUR? Ole-Kristian Tollefsen kan være på vei mot et comeback i NHL. Färjestad-spilleren linkes sterkt til Nashville Predators. Her er han sammen med Patrick Thoresen under en landslagssamling. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB Scanpix
NHL-RETUR? Ole-Kristian Tollefsen kan være på vei mot et comeback i NHL. Färjestad-spilleren linkes sterkt til Nashville Predators. Her er han sammen med Patrick Thoresen under en landslagssamling. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB ScanpixVis mer

Tollefsen nærmer seg NHL-retur

Nashville Predators vil ha den norske krigeren.

(Dagbladet): Mats Zuccarello Aasen ble bare for noen dager siden klar for sitt comeback i New York Rangers i NHL.

Nå kan hockeylandslagets kaptein, Ole-Kristian Tollefsen, også være på vei til en retur til verdens beste og kommersielt største ishockeyliga.

Ifølge svenske Expressen skal Tollefsen langt på vei være enig med Nashville Predators om en kontrakt.

Tollefesen selv sier følgende om opplysningene:

- Har sagt nei før - Jeg har sagt nei til dem før. Jeg vet at det er interesse, men akkurat nå fokuserer jeg bare på sluttspillet. Slike ting får jeg ta etter sesongen, det er ingen ting å snakke om nå, sier Tollefsen til Expressen.

Da Dagbladet var i kontakt med Norges landslagssjef Roy Johansen i dag, så var han ikke kjent med at en NHL-retur kan være nært forestående for Tollefsen.

- Jeg vet bare at han sa nei til dem for ett år siden, sier Roy Johansen til Dagbladet.
 
Tollefsen er en svært sentral brikke i landslagssjefens VM-tropp, og Johansen forventer at den rutinerte backen uansett spiller VM for Norge i mai.

Sliter i SM-sluttspillet Färjestad er to kamper inn i semifinalemøtet med Luleå i det svenske sluttspillet.

Laget med hele fire nordmenn i stallen (Tollefsen, Anders Bastiansen, Marius Holtet og Martin Røymark) har tapt begge de to første kampene i best-av-sju-serien, og må vinne fire av maks fem gjenstående kamper for å nå finalen.

Predators var interessert i den hardtspillende norske forsvarsspilleren også i fjor, men da valgte Tollefsen i stedet å bytte innenlands i Sverige; fra Modo til Färjestad.

- Drømmen for alle På spørsmål fra Expressen om han fortsatt drømmer om NHL, er Tollefsen klar:

- Det er vel drømmen for alle. Det har det vært siden jeg var en litt gutt. Men det er ingen ting jeg tenker på nå. Du får spørre meg igjen etter VM.

Nashville ligger på 12. plass i den vestlige avdelingen av NHL, men avstanden opp til 8. plass, som er den siste som gir plass i NHL-sluttspillet, skiller det bare to poeng, så det toget har ikke gått ennå.

Men laget har tapt de to siste kampen, så formkurven peker ikke riktig vei.

Ifølge den svenske avisen skal avtalen som gjør Tollefsen til Predators-spiller ha kommet så langt at Färjestad allerede har valgt seg ut hvem som skal erstatte klubbens norske nøkkelspiller.

NB! Dagbladet har ikke fått tak i Ole-Kristian Tollefsen for kommentar i dag.