JUBILEUM: Ole-Kristian Tollefsen spiller tirsdag kveld sin 50. landskamp. 
Foto: Berit Roald / NTB scanpix
JUBILEUM: Ole-Kristian Tollefsen spiller tirsdag kveld sin 50. landskamp. Foto: Berit Roald / NTB scanpixVis mer

Tollefsen runder 50 landskamper: - Kan ikke sitte i utvisningsboksen hele tiden

Møter Kasakhstan i kveld.

Ole-Kristian Tollefsen spiller tirsdag kveld sin 50. landskamp. Landslagskapteinen håper å jubilere med VM-seier mot Kasakhstan.

Tollefsen har på sine eldre dager begynt å spille smart. Derfor har han så langt i VM ikke latt seg provosere til tross for at motstanderen er klar over hans, historisk sett, korte lunte.

32-åringen har gjennom hele karrieren vært kjent for sin tøffe spillestil. Utvisningsminuttene var deretter.

- Mitt eget spill er blitt bedre og bedre gjennom de to første kampene. Det gjelder å finne hvor listen går, for man kan jo ikke sitte utvisningsboksen hele tiden. Grensen under VM er mye lavere enn i klubbhockey, og en ser jo at overtall/undertall i et mesterskap er veldig viktig. Det er gjelder å være smart, sier kaptein Tollefsen til NTB foran den viktige VM-kampen mot Kasakhstan tirsdag kveld.

Debut i 2004 Han går ut til sin 50. landskamp til tross for å ha vært med på landslaget siden 2004. Årsaken til at det er blitt såpass få kamper er skader og suspensjoner.

Kampen kan være helt avgjørende med tanke på om Norge skal fortsette blant de 16 beste nasjonene i ishockey også neste sesong.

Kasakhstan har overrasket så langt i VM med sterke resultatet mot Sveits (3-2 etter straffer) og mot Russland (4-6).

- Vi har sett dem på TV og fått med oss at de har gjort det bra, men taktikken vår legges når det nærmer seg kamp, sier Tollefsen.

- Jeg vet at de har noen bra spillere i laget og de kanskje er litt uforutsigbare. De satser mye framover, og de spiller en litt sjansehockey. Det er det vi må utnytte, sier Färjestad-spilleren.

Kan kontre - Vi bygger vårt spill på det defensive og tar det videre derfra. Jeg føler at det er på den måten at vi kan vinne mot dem. De er bra offensivt, men hvis vi står imot så skal vi gå på kontringer mot dem, sier han.

Tollefsen overtok kapteinsrollen på de norske laget da Tommy Jakobsen ga seg etter VM i 2010. Norge har spilt to kvartfinaler i VM-sammenheng med ham som kaptein.

(NTB)

Instagram Følg @dagbladet.no på Instagram
Lik Dagbladet Sport på Facebook

Meninger rett i innboksen?

Meld deg på vårt nyhetsbrev for å motta ukens viktigste saker fra Dagbladet Meninger hver fredag. Nyhetsbrevet kan inneholde annonser. Du kan når som helst melde deg av.