Tollefsen scoret i Columbus-seier

Fikk 20 minutter på isen.

Ole-Kristian Tollefsen scoret det siste målet i Columbus Blue Jackets 7-4-triumf over Chicago Blackhawks tirsdag kveld.

Nordmannen puttet pucken i tomt mål da det gjensto 2.05 minutter å spille av kampen i National Hockey League (NHL). Han pådro seg også sitt lags første utvisning i kampen etter snaue åtte minutter i første omgang, men Tollefsen slapp flere turer i «fryseboksen».

Han spilte i 19.52 minutter fordelt på 27 bytter. Det forteller at Tollefsen var en av de spillerne på laget som hadde mest spilletid i bortemøtet med Chicago, en kamp som ble sett av 10.884 tilskuere i United Center.

Rick Nash og Jiri Novotny ga Columbus en 2-0 ledelse i første periode før Patrick Kane reduserte for Chicago. I midtperioden holdt lagene hverandre til 2-2 etter Columbus-mål av Novotny og Sergej Fedorov.

Gjestene satte opp tempoet i den siste perioden og vant 3-1 etter mål av Nash, Nikolaj Sjerdev og altså Ole-Kristian Tollefsen.

Den eneste norske spilleren i NHL, etter at Patrik Thoresen ble flyttet ned på farmerlaget til Edmonton Oilers, sikret seg tre plusspoeng i protokollen; det samme som Nikolaj Sjerdev, og Michael Peca.

(NTB)

TOLLEFSEN MED POENG: Ole-Kristian Tollefsen satte pucken i åpent mål to minutter før slutt. Foto: AP
TOLLEFSEN MED POENG: Ole-Kristian Tollefsen satte pucken i åpent mål to minutter før slutt. Foto: AP Vis mer