Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Tollefsen slo Thoresen 4-0

Colombus for sterke for Edmonton.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Ole-Kristian Tollefsen fikk en liten revansj over Patrick Thoresen og hans Edmonton Oilers med 4-0-seier lørdag.

I det første møtet dem imellom i Ohio var det Oilers som vant 4-1. Lørdagens kamp i Edmonton ble en ren ydmykelse, og var Oilers annet strake hjemmetap.

- Vi tok en pause i kampen, og da avgjorde de med å gjøre 2-0 og 3-0. Det ble altfor tungt å komme tilbake. Vi sliter med å gjøre mål, og man kommer ingen vei hvis man ikke scorer, sa Patrick Thoresen til NTB.

Tollefsen måtte gi seg

Det bebudede norske oppgjøret i NHL mellom Thoresen og Tollefsen var over etter én periode. Da måtte «The Norwegian Nightmare», som Tollefsen kalles, gi seg. Han slet med ettervirkninger en liten hjernerystelse han pådro seg i fredagens kamp mot Calgary.

Patrick Thoresen fikk mer spilletid enn på lenge. Nordmannen var faktisk blant de friskeste og beste spillerne på Oilers denne gangen, men laget gikk av isen for første gang hjemme denne sesongen uten å få nettkjenning. Thoresen hadde 14.13 minutter på isen over 20 bytt.

- Jeg fikk en bra start på kampen. Jeg synes vi spilte en bra 1. periode og hadde flere muligheter til å ta ledelsen, men så kom vi under. Som jeg sa fikk de altfor lett 2-0 og 3-0, sukket nordmannen.

Etterlengtet seier

Blue Jackets derimot tok en etterlengtet seier, den andre i de fem kampene Ken Hitchcock har ledet laget.

Gjestene fra Ohio scoret ved Aleksander Smitov i 1. periode, Anson Carter og Gilbert Brule i midtperioden, mens Dan Fritsche satte inn det siste målet i tomt bur mot slutten av kampen.

Ken Hitchcock har tydelig tilført Blue Jackets mye på det defensive. Laget slipper inn mye færre mål etter at han overtok treneransvaret.

Brakk tommelen

Det har gått hardt ut over Oilers i det siste. Poengene har uteblitt og det er blitt en del skader. Ales Hemsky ødela skulderen tirsdag, og lørdag måtte toppscoreren Ryan Smyth gi seg tidlig med en brukket høyre tommel. Foran kampen fikk Smyth en pris for å ha scoret sitt 250. mål for Oilers. Det skjedde mot Colorado sist.

- Vi har fått to-tre sentrale spillere ute med skader. Da får vi andre spillerne ta steget opp og gjøre det vi kan. Trener Craig MacTavish gjør så godt han kan med å motivere oss, men det er vi spillerne som må gjøre det, sa Thoresen.

Neste kamp for Oilers er mandag mot Vancouver Canucks. Lørdagens kamp var den siste av sju strake hjemmekamper. Kanskje trenger spillerne en liten miljøforandring.

- Det er mulig det. Vi må bare komme sterkere tilbake mandag, sa Thoresen.

(NTB)

Hele Norges coronakart