BRÅKMAKER: Färjestads Ole Kristian Tollefsen (t.v.), her etter et mål i vinter, hisset på seg motstanderen i den svenske hockeyfinalen. Foto: ULF PALM / TT / NTB Scanpix
BRÅKMAKER: Färjestads Ole Kristian Tollefsen (t.v.), her etter et mål i vinter, hisset på seg motstanderen i den svenske hockeyfinalen. Foto: ULF PALM / TT / NTB ScanpixVis mer

Tollefsen startet masseslagsmål som endte i TV-studio

Meide ned motspiller i pausen.

(Dagbladet): Ishockey er en tøff sport, og Ole Kristian Tollefsen har alltid vært en av de tøffeste gutta i bransjen. 30-åringens spillestil gjør ham både elsket og hatet av spillere og supportere.

Et godt eksempel på dette kom i pausen mellom første og andre periode under første kamp i SHL-finalen tirsdag. Tollefsens Färjestad lå under 0-2 for finalemotstander Skellefteå, og nordmannen ville fyre opp lagkameratene sine. Lagene hadde akkurat entret isen, klare for nedslepp til andre periode, da Tollefsen oppsøkte Pierre-Edouard Bellemare og ga ham et aldri så lite knuff.

Det var nok til at samtlige spillere kastet seg inn et masseslagsmål.

Får ekspert-støtte I tumultene som oppstod, gikk et par av gutta over vantet, og braste inn i TV-studio hvor Kanal 5s eksperter gjorde seg klare for andre periode.

Én av dem som stod der, og nesten fikk et par hockeyspillere over seg, var Thomas Johansson. Han støtter Tollefsens takling.

- Han ville få opp tenninga på spillerne sine, og flytte fokuset vekk fra Skellefteås spill. Taklinga er med overlegg, og jeg synes det er helt rett av Tollefsen. Färjestad måtte finne på noe, for de var veldig bleke i den første perioden, sier Johansson ifølge svenske Aftonbladet.

Nordmannen selv forsøkte å bortforklare det hele.

- Jeg var på vei til innbytterbåsen, og plutselig er det to spillere som ikke flytter seg når jeg kommer, sier Tollefsen ifølge Expressen.

- Ingen er redd for deg I de opphetede sekundene etter 30-åringens knuff på motspilleren, ropte Skellefteå-kaptein Joakim Lindström følgende til nordmannen:

- Ingen er redd for deg, Ole Kristian.

Da Expressen konfronterte Tollefsen med utspillet, lo han bare.

- Haha, nei - jeg tror ikke det er noen som er redde for meg. Jeg kan ikke gå rundt og hoppe på folk, jeg får bare spille mitt eget spill.

• Skellefteå vant til slutt det første oppgjøret 3-0. Neste kamp i best av sju-serien spilles torsdag.