VIL HA ISTID: Ole-Kristian Tollefsen (t.v.) fikk ikke ny kontrakt med Detroit Red Wings etter at han ble byttet bort fra Philadelphia Flyers tidligere denne NHL-sesongen. Nå vil nordmannen til en klubb som kan gi ham mer istid. Den klubben kan være svenske Modo, som har tilbudt ham en treårskontrakt. Foto: SCANPIX/AP Photo/ David Duprey
VIL HA ISTID: Ole-Kristian Tollefsen (t.v.) fikk ikke ny kontrakt med Detroit Red Wings etter at han ble byttet bort fra Philadelphia Flyers tidligere denne NHL-sesongen. Nå vil nordmannen til en klubb som kan gi ham mer istid. Den klubben kan være svenske Modo, som har tilbudt ham en treårskontrakt. Foto: SCANPIX/AP Photo/ David DupreyVis mer

Tollefsen tilbudt Modo-kontrakt

- Spill i Sverige er absolutt aktuelt, sier NHL-proffen.

|||

Etter åtte år i Nord-Amerika, kan NHL-spiller Ole-Kristian Tollefsen (25) være på vei til «norskeklubben» Modo i svensk eliteserie.

Fra før spiller Mats Zuccarello Aasen, Per Åge Skrøder, Sondre Olden, Kristian Forsberg og Alexander Bonsaksen for klubben, som også er moderklubben til en av verdens beste ishockeyspillere gjennom tidene; Peter Forsberg.

- Modo har tilbudt en treårskontrakt, og spill i Sverige er absolutt aktuelt, sier Tollefsen til svenske Aftonbladet.

I Sverige blir nordmannen kalt «skandalback» etter skrekkscenene under åttedelsfinalen i OL, der Tollefsen slo slovaken Lubos Bartecko knockout i en tackling.

Også i NHL er nordmannen kjent for en tøff spillestil og for å kaste hanskene ofte. Tollefsen fikk ikke ny kontrakt med storklubben Detroit Red Wings etter denne sesongen.

- Det er vel 90 prosent sjanse for at det blir spill i en europeisk liga. Jeg føler for å komme til en klubb der jeg får mer spilletid og der de vil satse på meg, slår 25-åringen fast.

Ifølge VG mener Norges landslagssjef Roy Johansen at Tollefsen bør ha is i magen.

- Han har ikke dårlig tid. Det han har gjort i NHL og OL er blitt lagt merke til, og VM er det absolutt største utstillingsvinduet, sier Johansen, som mener Tollefsen også kan rette blikket mot Sveits og Russland.

Modo, som hører hjemme i Örnsköldsvik i Västernorrland, ønsker en avklaring før VM i Tyskland, som starter 9. mai. Tollefsen er utestengt i de første tre VM-kampene, deriblant VM-åpningen mot Sverige, etter den grusomme OL-taklingen.

Straffen er anket av Norges Ishockeyforbund.

(NTB)