Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Tollefsen utestenges i fire kamper og får 50 000 i bot

Etter takling.

KARANTENE: Ole-Kristian Tollefsen får seks kampers karantene etter en takling på en motspiller tidligere denne uka. Her fra OL i Sotsji i fjor.
Foto: Jon Eeg / NTB scanpix
KARANTENE: Ole-Kristian Tollefsen får seks kampers karantene etter en takling på en motspiller tidligere denne uka. Her fra OL i Sotsji i fjor. Foto: Jon Eeg / NTB scanpix Vis mer

(Dagbladet): Den norske ishockey-spilleren Ole-Kristian Tollefsen har fått seks kampers karantene etter en hodetakling tidligere denne uka. Det skriver Expressen.

30-åringen spiller i svenske Färjestads BK, og hendelsen skjedde i et oppgjør mot Linkjöping. Disiplinærkomiteen i det svenske ishockeyforbundet har nå altså valgt å utestenge Tollefsen i seks kamper, hvorav to gjøres om til bøter.

- Tollefsen taklet en spiller som ikke førte puck, fra blindsonen. Like før han taklet reiste Tollefsen opp høyre skulder som traff (Fredric) Andersson i hodet. Andersson hadde hodepine etterpå, heter det i uttalelsen fra disiplinærkomiteen ifølge Expressen.

Tollefsen går altså glipp av fire kamper, og må betale en bot på 50 000 svenske kroner.

I fjor høst ble Tollefsen utestengt i fem kamper da han angivelig skal ha kommet med drapstrusler mot en linjedommer. Tollefsen gikk seinere ut og sa at han feilaktig hadde blitt stemplet som en som truet en dommer på livet.

- Jeg synes det hele er synd. Dette er en dom som vil følge meg for resten av livet. Jeg synes ikke noe om det ettersom det er noe jeg ikke har gjort, sa nordmannen.

Färjestad ligger som nummer to i ligaen.

Dagbladet har ikke lykkes i å komme i kontakt med Tollefsen lørdag ettermiddag.