Tollefsen utestengt igjen

- Jeg reagerer med vantro, sier Roy Johansen.

STRAFFES: Ole-Kristian Tollefsen (t.h.) må stå over kampen mot Hviterussland. Foto: Arnd Wiegmann / Reuters / NTB Scanpix
STRAFFES: Ole-Kristian Tollefsen (t.h.) må stå over kampen mot Hviterussland. Foto: Arnd Wiegmann / Reuters / NTB ScanpixVis mer

STOCKHOLM (Dagbladet): Ole Kristian Tollefsen måtte møte til høring med VMs disiplinærnemnd etter en episode der han tilsynelatende slo Sveriges Calle Järnkrok mellom bena med kølla under onsdagens kamp.

Høringen endte med at Tollefsen fikk en kamp karantene, og han mister dermed lørdagens oppgjør mot Hviterussland.

Han måtte også stå over kampen mot Canada etter en takling mot Danmark. I den kampen var også Marius Holtet utestengt.

Tollefsen orket ikke å møte pressen etter høringen, og sendte i stedet ut en pressemelding.

- Dette er trist og jeg har skuffet laget. Når det gjelder episoden jeg ble utestengt for så mener jeg at det er en hel grei utvisning, men at det ikke kvalifiserte til noe mer. Jeg mener at man burde holdt på den linjen som dommerne valgte, altså to minutters utvisning. Nå har jeg allerede vært utestengt i én kamp og det gjør det nok lettere å idømme meg ny karantene. Nå blir det viktig for meg å støtte laget inn mot kampen mot Hviterussland, sier han.

Like etter at avgjørelsen til disiplinærnemnda tok en oppgitt Roy Johansen et oppgjør med prosessen.

- Jeg reagerer med vantro. Det har vært tre høringer i hele VM, det har vi fått bekreftet. Alle tre har vært mot Norge, to av dem mot Ole-Kristian. Vi tok med videobevis av flere taklinger, blant annet mot Ole-Kristian i kampen mot Sverige, med fikk bare vise ett av klippene, sier landslagssjefen.

Johansen sier hendelsen Tollefsen opprinnelig fikk en tominutters utvisning for, ble sett av to dommere. Han finner det derfor spesielt at nemnda mener begge to feil og skulle gitt hardere straff.

- Det må være en linje i turneringen. Vi finner ikke den linja. Jeg synes det virket som om resultatet var bestemt på forhånd, og det er tydeligvis veldig mye lettere å statuere et eksempel mot en liten hockeynasjon. Det virker tilfeldig hvem som plukkes ut.

Johansen sier han ikke tror det er noen grunn til at Norge plukkes ut, men at Tollefsens rykte kan ødelegge for ham.

- Nei, men det kan være en grunn til å forfølge Ole-Kristian. Det er mulig han har ord på seg for noe, sier landslagssjefen.

- Hvordan reagerte Ole-Kristian på avgjørelsen?

- Han er selvfølgelig veldig lei seg, og er veldig frustrert. Han sitter med følelsen av å svikte laget, men det gjør han ikke, sier Johansen til Dagbladet.

Johansen forteller også at Norge argumenterte med at svenskene hadde prøvd å provosere Tollefsen kampen gjennom.

- De prøvde å terge ham ved å dra av hjelmen hans, ved å dytte hansken i ansiktet og ved å takle bakfra. De prøvde å få ham utvist, men vi ble ikke hørt, sier han.

Norge møter Hviterussland lørdag. Kampen må vinnes, og uten Tollefsen i forsvar minskes sjansene betraktelig.