Tollefsen valgte Philadelphia Flyers

- Tøff stil som passer meg.

KLAR FOR NHL: Ole-Kristian Tollefsen (v) hadde tilbud fra flere NHL-klubber, men valgte Philadelpia Flyers for lagets tøffe stil. Foto: SCANPIX/REUTERS/Todd Korol (CANADA)
KLAR FOR NHL: Ole-Kristian Tollefsen (v) hadde tilbud fra flere NHL-klubber, men valgte Philadelpia Flyers for lagets tøffe stil. Foto: SCANPIX/REUTERS/Todd Korol (CANADA)Vis mer

Ole-Kristian Tollefsen er klar for NHL-laget Philadelphia Flyers. Den norske ishockeyproffen har signert en ettårskontrakt.

Det opplyser Flyers på sitt nettsted.

- Jeg er veldig fornøyd med å komme til Philadelphia. Jeg har alltid vært en fan av Philadelphia Flyers og vet hva klubben står for, sier Tollefsen til nettstedet.

VG skriver at også NHL-mester Pittsburgh Penguins ønsket å hente Tollefsen, men at backen valgte Flyers på grunn av lagets tøffe stil.

- Den passer meg best, og så tror jeg det vil være lettere å få forlenget kontrakten i Philadelphia, sier Tollefsen til VG.

25-åringen er kjent for sin tøffe spillestil. Han tror han vil passe godt inn i Flyers-laget.

- De spiller en tøff form for hockey, og det er typisk meg. Jeg er full av energi. Jeg spiller enkelt og hjelper lagkameratene mine, forteller Tollefsen til flyers.nhl.com.

Lønnskutt

Tollefsen fikk ikke fornyet kontrakt med Columbus Blue Jackets da avtalen hans gikk ut 1. juli. Sist sesong hadde han en lønn på 750.000 dollar, og «blåjakkene» måtte ha økt lønnen hans til 787.500 dollar denne sesongen. Sist helg var han på legesjekk i Flyers.

Han måtte akseptere et lønnskutt før han signerte for Pennsylvania-laget. Ifølge VG får han 600.000 dollar (3,8 millioner kroner) i lønn. Han sikret seg også en enveiskontrakt som gjør at han får samme lønn uavhengig om han er på A-laget eller farmerlaget.

- Vi er meget fornøyd med å få Ole med på laget, sier general manager Paul Holmgren.

Nordmannen mistet store deler av sist sesong på grunn av skader og spilte bare 19 kamper for Blue Jackets. I mars ble han operert i kneet.

Snakket med Thoresen

Tollefsen blir den andre nordmannen som tar på seg Flyers-trøyen.

Patrick Thoresen var i klubben i 2008 og ble den første norske spilleren i et NHL-sluttspill.

- Jeg snakket med ham i går kveld (onsdag), og han ble ganske glad da jeg fortalte ham at jeg skulle spille for Flyers, sier han.

(NTB)