Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

-Tollnes Kongen kan skaffe meg championatet

Cato Antonsen og Eirik Høitomt kjemper hardt om banechampionatet på Momarken under V75-løpene lørdag. Det kan lønne seg å se litt ekstra nøye på hestene de skal kjøre.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

-Det blir uhyre spennende, både for Eirik Høitomt og for meg. Vi har gode sjanser til å vinne noen løp begge to, sier Cato Antonsen. Han er virkelig sugen på et nytt championat på hjemmebanen sin.

Før årets siste V75-omgang lørdag har Cato Antonsen og Eirik Høitomt like mange seirer hver. Antonsen leder med fem flere andre plasser. Om de skulle ende med likt antall seirer. Men tar Høitomt en eneste seier mer enn Antonsen på Momarken lørdag stjeler han championatet fra hjemmekusken.

Cato Antonsen har vært champion ved hjemmebanen både i 2000, 2004 og 2005. Man kan nesten ikke se et travløp uten å få øye på mannen med Narvesen-drakten i TV-ruta. Som regel er han på plass der pengene deles ut. Fridager er sjelden kost for arbeidsmauren Cato Antonsen.

-Jeg har hatt noen rolige juledager, men nå er det tilbake til hverdagen.

-Blir du aldri sliten og kunne tenke deg å stå over en kjøredag? Det blir mye reising?

-Jada, det er klart man blir sliten til tider, men det blir en livsstil også. Kanskje brenner man lyset i begge ender. Det gjelder å ta noen fridager når man kan, så er man på hugget igjen.

Antonsen viste stor kampvilje under lunsjtravet torsdag. Han innhentet Høitomt i antall triumfer. Men han fikk også avslørt at denne kampen virkelig betyr noe under et intervju etter en av seirene han tok.

Nå mener han det brygger opp til en skikkelig seierskamp helt til siste løp.

image: -Tollnes Kongen kan skaffe meg championatet

-Eirik har tre-fire gode seierssjanser, mens jeg har kanskje et par-tre virkelig gode sjanser. Det skal bli kamp helt inn, og det er morsomt både for Eirik og meg, samt for publikum. Eirik vinner jo flest løp i landet, men det kreves litt tur på veien for oss begge to.

-3-års fenomenet Pine Princess L. i det første løpet gjorde et fantomløp på Jarlsberg i norgesdebuten. Får du ledelsen på Høitomt direkte?

-Det er en kommende stjerne. Hun vant helt ukjørt på 1.18 i debuten. Det finnes ikke mange bedre toåringer. Hoppa har trent fint ifølge rapportene og har en veldig fin vinnersjanse. Min beste sjanse for dagen, avslører Cato Antonsen til Dagbladet.no.

- Hva med dine øvrige oppsitt for dagen?

-Alv Alvson i 3. løp står fint til for et smygløp. Han har hatt mye dårlige spor tidligere. Jeg tror han kan være med å kjempe bak Lill Adolf.

-Høiby Knoll i 4. løp som er V75-1 var bra nest sist. Sist var han ikke på topp. Trolig var han tett i halsen. Det er en hest med brukbar kapasitet og i et åpent løp er han en av flere som kan vinne.

-Ramona’s Winner i V75-2 er ei fin treårshoppe. Hun støter på noen gode, men kan hente seg en fin premie fra et fint spor. Jeg tror det er små sjanser for at hun går til topps.

-Tollnes Kongen i V75-3 står fint til på strek. Det er en god hest og innsatsen sist kan glemmes. Han var tett i halsen ved den anledningen. Tilbake i slag kan det fort gå veien. Jeg tror på en plass langt fremme.

SUGEN. Cato Antonsen er sugen på banechampionatet på Momarken. Han tror Tollnes Kongen kan redde ham. Foto: HESTEGUIDEN.COM
SUGEN. Cato Antonsen er sugen på banechampionatet på Momarken. Han tror Tollnes Kongen kan redde ham. Foto: HESTEGUIDEN.COM Vis mer

-Evenstrolla i V75-5 står på dobbelt tillegg i et hoppeløp. Hun pleier å bite godt fra seg i hoppeløpene og skal ikke avskrives. Hun er sterk og god. Jeg synes hun bør tidlig på bongen.

-Port Stanley i V75-6 er meldt opp et hakk og støter på tøff motstand. Han har vært flink og holder fin form, men det er realistisk å tro på en best mulig premie.

-Sil De Landerije i V75-7 er også i hyggelig form. Sist tapte han seieren, da vi hektet hjul med en konkurrent kort før mål. Her blir det hardt å vinne, og vi får sikte oss inn på en best mulig premie.

-Hvem har den beste vinnersjansen i tillegg til Pine Princess L.?

- Jeg vil si at Tollnes Kongen har en veldig fin vinnersjanse, avslutter Cato Antonsen som har voldsom lyst på at et nytt banechampionat på Momarken er trygt i havn når rakettene smeller til værs.

TØFF KONKURRENT. Ingen vinner flere løp enn Eirik Høitomt.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!