Tollnes-spiller fikk hjertestans

I 30 minutter kjempet lagkamerater, dommer og ambulansepersonell en desperat kamp for å starte hjertet til en 24-årig fotballspiller i 2. divisjonsklubben Tollnes.

Et kvarter ut i treningskampen mellom Lørenskog og Tollnes falt 24-åringen sammen på banen, og først på sjette forsøk fikk ambulansepersonell start på hjertet ved hjelp av hjertestarter, skriver VG Nett.

- Det var en svært tøff opplevelse. Dette preger naturligvis alle spillerne, og fotball kommer helt i bakgrunnen, sier Tollnes-formann Tom Erik Tvedt.

Spilleren ligger nå i respirator på Rikshospitalet, og tilstanden skal være stabil. Han vil bli liggende i respiratoren de neste 24 timene, før det vil bli gjort flere undersøkelser.

24-åringen klaget over at han følte seg dårlig i pausen i treningskampen. Han skal ha vært blek og kvalm. Da Lørenskog utlignet til 1-1 15 minutter ut i 2. omgang gikk Tollnes-spilleren ned på kne før han falt helt sammen på gresset.

- Vi har innkalt psykolog til i morgen (tirsdag) for å behandle sjokket spillerne har opplevd. Vi må også diskutere hva vi skal gjøre framover. Det blir selvsagt vanskelig å forholde seg til serieåpningen neste helg, sier Tvedt til VG Nett.

NTB