Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Tolv års ventetid er over: Ustoppelige Rosenborg vant cupfinalen

Klubbens tiende cupgull.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

• RBK - Sarpsborg 2-0 (2-0)

ULLEVAAL STADION (Dagbladet): Rosenborg vant 2-0 mot Sarpsborg i cupfinalen på Ullevaal stadion.

Dermed kan Kåre Ingebrigtsens mannskap se tilbake på en fenomenal sesong - med både seriegull og cupgull.

- Dette har vært fantastisk. Å få være med på dette med den gjengen og den jobben vi har lagt ned - det er fantastisk å stå her nå som cupvinner. Å vinne «The Double» i år er utrolig bra. Det blir ikke så lenge til neste gang, gliser Ingebrigtsen overfor NRK.

To av lagets aller største profiler sørget for trønderjubel i hovedstaden denne solfylte søndagen. Pål André Helland og Mike Jensen scoret hvert sitt mål.

RBK tok dermed lagets tiende NM-gull:

I 1960, 1964, 1971, 1988, 1990, 1992, 1995, 1999, 2003 og 2015 har laget vunnet cupen.

Sarpsborg styrte Det ble en rolig innledning på kampen. Sarpsborg tok kontroll fra start, men uten å skape det helt store.

To minutter var spilt da Bojan Zajic dro seg fri på pent vis inne i RBK-feltet, men avslutningen fra veteranen gikk håpløst utenfor.

RBK var ikke i nærheten av å skape noe de første ti minuttene og i stedet var det blåtrøyene som gikk i strupen på seriemesterne.

Etter åtte minutter kom Sarpsborg-spiss Patrick Mortensen til en kjempesjanse. Angriperen (med hjelm) fikk hodet på et innlegg og forsøkte styre avslutningen i det lengste hjørnet. RBK-keeper Andre Hansen måtte ut i full strekk og slo ballen unna.

Sarpsborg-kaptein Ole Christoffer Heieren Hansen fikk kampens første gule kort etter 12 minutter. Forsvarspilleren var sein i en takling og meide ned Fredrik Midtsjø på 30 meter.

Flere RBK-spillere var tydelig forbanna og blant annet Pål Andre Helland sleng med leppa til Heieren Hansen.

- Det er viktig med litt temperatur. Sånn skal det være i en finale. Det er en god start på kampen, sa NRK-kommentator Tom Nordlie på direkten.

Tent Helland Og kanskje var det den situasjonen som fikk Helland til å våkne.

Kantspilleren var nærmest usynlig de første 20 minuttene - men så sendte han trønderne til himmels.

FULL KONTROLL: Rosenborg og målscorer Mike Jensen kan juble etter seier 2-0 mot Sarpsborg i cupfinalen på Ullevaal stadion. Foto: Hans Arne Vedlog
FULL KONTROLL: Rosenborg og målscorer Mike Jensen kan juble etter seier 2-0 mot Sarpsborg i cupfinalen på Ullevaal stadion. Foto: Hans Arne Vedlog Vis mer

Sarpsborg-forsvaret rotet noe voldsomt og en elendig klarering havnet i beina til Helland som fikk avslutte to ganger. På det siste forsøket hamret han ballen i nettet til 1-0 fra seks-sju meter.

Det var Sarpsborg-spiller Martin Thømt Jensen som var synderen - og Helland straffet østfoldingene nådeløst.

Dette var Hellands åttende mål i cupen denne sesongen.

Sarpsborg slet med å slå tilbake etter nedturen. I stedet var det et tent RBK-laget som skapte sjanser.

Etter 26 minutter kom plutselig Alexander Søderlund alene med keeper, men Tippeliga-toppscoreren slurvet og skjøt utenfor. Svakt av spissen.

Rosenborg styrte alt på gressmatta i siste del av 1. omgangen.

40 minutter var spilt da Mike Jensen la på til 2-0. Dansken fikk drømmetreff fra 12-13 meter og sendte ballen i det lengste hjørnet. RBK hadde corner og lempet ballen inn i feltet og en retur havnet hos Jensen som banket til.

Dermed sto det 2-0 og RBK-fansen bak Sarpsborg-målet kunne juble.

Kontroll 2. omgang ble en ren transportetappe for Rosenborg. Sarpsborg fikk ha ballen mye, men uten å skape de helt store sjansene.

Rosenborg lå lavt i banen og kontrollerte inn til 2-0-seier og cupgull.

- Dette er en deilig følelse, et strålende øyeblikk etter den sesongen vi har hatt. Det er veldig spesielt og en fantastisk følelse. Momentvis hadde vi noen fine angrep, men ikke spesielt imponerende, sier RBK-kaptein Mike Jensen til NRK.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!