ENDELIG: Franskmennene måtte vente helt til det 79. minutt før de og Paul Pogba fikk sin første scoring mot Nigeria. Foto: EPA / DENNIS SABANGAN / NTB Scanpix
ENDELIG: Franskmennene måtte vente helt til det 79. minutt før de og Paul Pogba fikk sin første scoring mot Nigeria. Foto: EPA / DENNIS SABANGAN / NTB ScanpixVis mer

Tolv effektive minutter sørget for kvartfinalebillett for Frankrike

Overbeviste ikke mot Nigeria.

Frankrike - Nigeria 2-0 (0-0)

(Dagbladet): Frankrike var store forhåndsfavoritter i åttedelsfinalen mot Nigeria. Men det afrikanske laget skal ha for at de ga franskmennene kamp til det gjensto ti minutter av kampen.

For etter et massivt press fra Frankrike, satt den endelig for Paul Pogba i det 79. minutt - og deretter satte Antoine Griezmann den berømte spikeren i kista ett minutt på overtid.

- Det finnes ikke ord for å beskrive dette. Det å score et mål for landet sitt i en så viktig kamp, er et av de største øyeblikkene jeg har opplevd, sa Pogba.

- Jeg er veldig stolt over alt vi gjorde i kampen. Nigeria er et veldig sterkt langt og det var mange dueller, men vi er videre. Vi er i kvartfinalen, og vi vil gjøre alt vi kan for å komme et steg videre, sa Frankrike-trener Didier Deschamps.

Dermed er det Frankrike som skal spille kvartfinale, mot det laget som vinner oppgjøret mellom Tyskland og Algerie senere i kveld.

Dessverre for Nigeria, ble de mest sannsynlig snytt for et straffespark. Patrice Evra tok «Heimlich-grep» på Mosa inne i Frankrikes 16-meter i det 38. minutt - uten at dommer Mark Geiger pekte på krittmerket.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Avblåst for offside De første 45 minuttene av kampen bød ikke på det helt store. Lagene åpnet med å spille ball, og begge var angrepsvillige - og lot det være mye rom. Nigeria var det laget som fikk det første taket om kampen.

Og i det 19. minutt sendte nok Emmanuel Emenike Nigeria til himmels. Om enn bare for noen sekunder - til det ble klart at linjedommeren sto med flagget oppe.

FARLIG NÆR: Karim Benzema var svært nær å gi Frankrike ledelsen i det 70. minutt - men Victor Moses reddet på strek. Foto: EPA / DENNIS SABANGAN / NTB Scanpix
FARLIG NÆR: Karim Benzema var svært nær å gi Frankrike ledelsen i det 70. minutt - men Victor Moses reddet på strek. Foto: EPA / DENNIS SABANGAN / NTB Scanpix Vis mer

Emenike fikk et flott innlegg fra Ahmed Musa, som han enkelt styrte i mål. Men TV-bildene viste at nigerianeren var hårfint i offside, og at linjedommerens avgjørelse var korrekt.

Snytt for straffe? Vel tre minutter senere fikk en annen nigerianer vise seg fram. For etter spill mellom Mathieu Valbuena og Paul Pogba, endte det med at 19-åringen klinte til på hel volley - og Vincent Enyeama i Nigerias mål vartet opp med en strålende redning.

Etter at Nigeria hadde vist svært positive takter, tok Frankrike grep de siste 15 minuttene av første omgang, og presset høyere.

I det 40. minutt klinte høyrebacken Mathieu Debuchy til mot Nigeria mål, men skuddet var ikke godt nok plassert, og endte utenfor.

Dermed kunne Nigeria gå til pause med et godt utgangspunkt for andre omgang, mens for Frankrike ventet det mest sannsynlig en liten skyllebøtte fra Didier Deschamps i garderoben.

Redning på strek Over i andre omgang var Peter Odemwingie nær ved å gi Nigeria ledelsen i det 65. minutt, med et hardt skudd fra 20 meter, som Hugo Lloris var heldig og fikk slått unna da den spratt foran ham.

Men kampens aller største sjanse, bortsett fra Nigerias offside-mål, kom i det 70. minutt - da Nigeria var heldige og fikk ryddet unna ballen med et nødskrik.

Etter fint fransk spill, endte Karim Benzema aleine med keeper. Enyeama fikk én hånd på ballen, men det hindret ikke ballen i å forsette mot målstreken. Heldigvis for Nigeria kom Moses til unnsetning, og reddet ballen på strek.

Luktet mål Etter den store målsjansen, handlet det bare om Frankrike - som minutter senere hadde et skudd i tverrligger og kontrollerte kampen til de grader.

- Det lukter Frankrike-mål her nå, kommenterte Erik Solér hos NRK.

Om fem sekunder senere satt den på corner for franskmennene.

SNYTT?: Peter Odemwingie måtte tåle dette «Heimlich-grepet» fra Patrice Evra - uten at han fikk straffe. Foto: EPA / DENNIS SABANGAN
SNYTT?: Peter Odemwingie måtte tåle dette «Heimlich-grepet» fra Patrice Evra - uten at han fikk straffe. Foto: EPA / DENNIS SABANGAN Vis mer

For på Valbuenas corner, fikk Paul Pogba stå alene, og heade ballen inn i Nigerias nettmasker - til 1-0 for Frankrike.

Og da Nigeria ikke hadde noe mer å gi, så sørget Antoine Griezmann for å øke ledelsen til 2-0.

Dermed er nok et europeisk lag sikret plass i kvartfinalen.