Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Tolv spillere som alltid vil leve i skyggen av sine brødre

Fotballen er full av mindre kjente brødre, som Joël Cantona.

PÅ SAMME LANDSLAG: Jordan (nederst) og Romelu Lukaku står begge ved siden av keeper Thibaut Courtois, før en kamp på det belgiske landslaget. Foto: AFP PHOTO / EMMANUEL DUNAND / NTB Scanpix
PÅ SAMME LANDSLAG: Jordan (nederst) og Romelu Lukaku står begge ved siden av keeper Thibaut Courtois, før en kamp på det belgiske landslaget. Foto: AFP PHOTO / EMMANUEL DUNAND / NTB Scanpix Vis mer

(FourFourTwo): Her har vi et knippe fotballspillere som ikke er i nærheten av å være eller bli like kjente som den største stjerna i søskenflokken. Den mer kjente broren står oppført i parentes.

1. Federico Higuain (Gonzalo Higuain)

Federico dro til Europa rundt samme tid som yngre bror Gonzalo i 2008, men sleit med å levere varene i sin første og eneste sesong i tyrkiske Besiktas.

Etter et godt opphold i Argentina, dro den eldre broren til USA og Columbus Crew, hvor playmakeren i snitt har scoret nesten hver tredje kamp. Han var med på å tape finalen i MLS Cup i 2015.

Han har hatt en solid karriere, men i motsetning til superstjernen Gonzalo i Juventus, vil han nok aldri koste i nærheten av det broren gjorde (Gonzalo ble hentet for rundt 90 millioner pund).

Federico sa følgende til FIFA.com i 2013 om det å leve i skyggen til sin yngre bror:

- Helt ærlig, det bryr meg ikke at folk snakker om Gonzalo hele tiden. Jeg er ikke bitter.

SPILLER I MLS: Federico Higuain (i gult). Foto: Trevor Ruszkowski-USA TODAY/NTB Scanpix
SPILLER I MLS: Federico Higuain (i gult). Foto: Trevor Ruszkowski-USA TODAY/NTB Scanpix Vis mer

2. Mathias Pogba (Paul Pogba)

En av to søsken som alltid vil være i skyggen til Manchester United-stjerne Paul Pogba. Mathias er med på denne lista framfor tvillingbror Florentin på bakgrunn av en anonym karriere i mindre divisjoner i engelsk fotball.

Mens Forentin Pogba har spilt i klubber som franske Saint-Etienne og Genclerbirligi i Tyrkia, har Mathias klubber som Wrexham, Crewe, Crawley og Partick Thistle på sin CV.

Mathias står foreløpig uten klubb etter å ha blitt frigitt av nedrykkstruede Sparta Rotterdam i Nederland, noe som får Paul Pogbas tidvise benketilværelse under José Mourinho til å se ut som et mindre problem i forhold.

POGBA-BRØDRENE: Paul i midten, med tvillingene Florentin (t.v.) og Mathias på hver sin kant. Foto: David Fisher/REX/Shutterstock/NTB Scanpix
POGBA-BRØDRENE: Paul i midten, med tvillingene Florentin (t.v.) og Mathias på hver sin kant. Foto: David Fisher/REX/Shutterstock/NTB Scanpix Vis mer

3. Rodney Sneijder (Wesley Sneijder)

Selv om karrieren til Wesleys storebror Jeff var preget av skadeproblemer, har det vært en annen historie for lillebror Rodney. Han spilte i Ajax som ung gutt og fikk forespørsel om å spille for Real Madrid i 2008, men Wesley fikk stoppet overgangen.

- Jeg stoppet forhandlingene. Jeg fortalte ham at han først må slå gjennom i Ajax, har Wesley uttalt.

Nå har Rodney (26) nettopp signert for DHSC som ligger i nederlandsk sjettedivisjon. Wesley forlot på sin side Real Madrid i 2009 til fordel for Inter, hvor han vant The Treble og fikk mer enn 100 kamper for Nederland.

LILLEBROR: Rodney Sneijder. Foto: Graham Stuart/Action Images/NTB Scanpix
LILLEBROR: Rodney Sneijder. Foto: Graham Stuart/Action Images/NTB Scanpix Vis mer

4. Willy Aubameyang (Pierre-Emerick Aubameyang)

Pierre-Emerick var en av tre Aubameyang-brødre som forsøkte, men mislyktes, å gå gradene i AC Milan.

Mens eldstebror Catilina iallfall fikk et par førstelagskamper for den italienske klubben og hadde en nokså solid karriere i lavere divisjoner i italiensk og fransk fotball, kom Willys karrierehøydepunkt da han spilte seks kamper for skotske Kilmarnock i 2011.

Nå spiller han for Kray i det som tilsvarer tysk tredjedivisjon, mens lillebror Pierre-Emerick ble kjøpt av Arsenal for 56 millioner pund i vinter.

FAMILIEFORENING: Pierre-Emerick Aubameyang (i midten) sitter med brødrene Catilina Aubameyang (t.v.) og Willy Aubameyang. Foto: AFP PHOTO / DPA / Bernd Thissen / NTB Scanpix
FAMILIEFORENING: Pierre-Emerick Aubameyang (i midten) sitter med brødrene Catilina Aubameyang (t.v.) og Willy Aubameyang. Foto: AFP PHOTO / DPA / Bernd Thissen / NTB Scanpix Vis mer

5. Tobias Schweinsteiger (Bastian Schweinsteiger)

Tobias ble forelsket i fotball etter å ha sett Eric Cantona spille for Manchester United. Han har vært fan av de røde siden, men har aldri vært i nærheten av å signere for klubben. I stedet har han spilt i lavere tyske divisjoner.

Selv om angriperen var innom Bayern München i 2012, har han bare spilt for reservelaget til den tyske storklubben. Han la skoene på hylla i 2015, samme år som yngre bror Bastian (som allerede er en klubblegende i Bayern) dro til nettopp Manchester United.

BRØDREPAR: Bastina og Tobias Schweinsteiger. Foto: FourFourTwo
BRØDREPAR: Bastina og Tobias Schweinsteiger. Foto: FourFourTwo Vis mer

6. Jordan Lukaku (Romelu Lukaku)

Romelus yngre bror ble tvunget til å ta et steg tilbake da han forlot Anderlecht til fordel for Oostende i 2013. Venstrebacken gambling betalte seg imidlertid, for etter tre år, 83 kamper og tre mål seinere ble han hentet til italienske Lazio.

Siden har han gjort det bra i Roma på venstrevingen også, og han var i tillegg med i VM-troppen til Belgia, hvor han fikk én kamp da nasjonen overraskende tapte 1-3 for Wales.

Det er sannsynlig at han også vil bli en del av VM-troppen i 2018, men han må kjempe for å komme på benken, mens broren Romelu leder det belgiske angrepet.

I LAZIO: Jordan Lukaku. Foto: AFP PHOTO / Andreas SOLARO / NTB Scanpix
I LAZIO: Jordan Lukaku. Foto: AFP PHOTO / Andreas SOLARO / NTB Scanpix Vis mer

7. Felix Kroos (Toni Kroos)

En ung tysk U-landslagsspiller som gikk gradene i Hansa Rostock før han signerte for Werder Bremen i 2010. Midtbanespilleren tilbrakte fem og en halv sesong i Bundesliga før han dro til Union Berlin i 2016.

I samme tidsrom var storebror Toni opptatt med å vinne ligaen og Champions League med Bayern München og Real Madrid. Og VM, selvfølgelig.

I SKYGGEN: Felix Kroos. Foto: Pixathlon/REX/Shutterstock/NTB Scanpix
I SKYGGEN: Felix Kroos. Foto: Pixathlon/REX/Shutterstock/NTB Scanpix Vis mer

8. Jöel Drogba (Didier Drogba)

Didiers yngre bror var en spiss som kom fra samme form som Chelsea-legenden, bare at han ikke hadde samme talent eller målteft. Jöel spilte for Metz og Le Mans i ungdomsårene, før han fikk prøveopphold i St. Pauli, vietnamesiske Becamex Binh Duong, NK Zagreb og Leyton Orient.

Den mindre kjente Drogba signerte til slutt for ukrainske Metalurh Donetsk i 2007, på samme tid som Didier Drogba herjet på Stamford Bridge.

Det varte imidlertid ikke for Jöel, som forlot Donetsk etter et år uten en eneste kamp.

9. Vanja Milinkovic-Savic (Sergej Milinkovic-Savic)

Sergej Milinkovic-Savic er et navn som er på leppene til mange fotballhipstere for tiden. Han besitter en sjelden kombinasjon av styrke og ferdigheter og man forventer store ting fra Lazios serbiske midtbanespiller. Det vil nok yngre bror Vanja misunne.

Tilbake i 2014, ble den lovende keeperen hentet av Manchester United, før problemer med arbeidstillatelsen gjorde at han forlot Old Trafford et år seinere.

Nå varmer han benken for Torino i Italia, selv om han skapte overskrifter tidligere denne sesongen med et spesielt saksespark.

VAR I UNITED: Vanja Milinkovic-Savic. Foto: NTB Scanpix
VAR I UNITED: Vanja Milinkovic-Savic. Foto: NTB Scanpix Vis mer

10. Francois Kompany (Vincent Kompany)

Rundt den tiden da Vincent etablerte seg som gallionsfiguren i Manchester Citys forsvar, forsøkte hans yngre bror Francois å overbevise i sin nye klubb: Macclesfield Town.

Det fungerte ikke helt. Vincent vant sitt første FA-cup-trofé i 2010/11, mens Francois ble figitt uten å ha spilt en eneste A-lagskamp.

Deretter fulgte noen sesonger i lavere belgiske divisjoner, før Francois signerte for andredivisjonsklubben Roeselare februar 2018. I mellomtiden vinner Vincent fortsatt cupfinaler med Manchester City.

SPILLER I LAVERE DISVISJONER: Francois Kompany. Foto: FourFourTwo
SPILLER I LAVERE DISVISJONER: Francois Kompany. Foto: FourFourTwo Vis mer

11. David Eto'o (Samuel Eto'o)

Real Mallorca tok en sjanse på 16 år gamle David tilbake i 2003, i håp om at han ville bli like suksessfull som sin eldre bror Samuel.

Spissen var ikke i nærheten av å være på samme nivå, men skapte selv en karriere innen fotballen (det gjorde ikke yngstemann Etienne, som la opp i 2012).

Davids karriere inneholder opphold i Spania, Frankrike, Sveits, Ukraina, Hellas, Slovenia og Kamerun med 16 forskjellige klubber. I mellomtiden har Samuel vunnet The Treble med Barcelona og Inter, og i tillegg spilt 118 landskamper for Kamerun.

Det har vært litt av en reise for begge to.

12. Paolo Suarez (Luis Suarez)

Den mindre kjente broren til Barcelonas storscorer. Paolo har spilt i Sør-Amerika siden 1996.

Nå som han er 37 år gammel har spissen fortsatt god kontakt med sin yngre bror, samtidig som han spiller fotball i El Salvador, i sitt tredje opphold i klubben Isidro Metapan.

Paolo scoret mer enn ti mål i 2011/12-sesongen, noe som er mer unntaket enn regelen. Han har riktignok vunnet Liga Nacional Clausura og Liga Apertura fire ganger. Så han har iallfall det å vise til når Luis Suarez viser fram sine Champions League- og La Liga-medaljer.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling