Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Tom (13) er klar for Beijing-OL

Skolegutten Tom Daley trener sju timer hver dag.

(Dagbladet.no): Tom Daley er ikke bare en 13-årig skolegutt. Han blir også Storbritannias yngste deltaker i et OL noensinne når lekene i Beijing starter i august.

I går kvalifiserte 13-åringen seg til OL med en sjuendeplass i et verdenscupstevne i stuping i Beijing, på øvelsen 10 meter tårn. Han kom på plassen foran landsmannen Peter Waterfield - 26-åringen som tok sølv i Aten-OL for fire år siden.

- Å havne på sjuendeplass er forbløffende, jeg er overlykkelig. Mitt mål for OL er bare å dra dit og kose meg. Men jeg satser på å gjennomføre seks gode stup, sier Tom.

Gull i London

At han kvalifiserte seg til OL er ingen sensasjon, før helga gjorde han det også bra i en synkronstup-konkurranse, med makkeren Blake Aldridge.

Guttungen fra Plymouth i Sør-England er 14 år og 80 dager når OL starter. Da sletter han Fred Hodges\' rekord, også han en stuper. Hogdes var 15 år og 94 dager da han deltok i OL i Berlin i 1936.

Daley gleder seg vel så mye til OL i London i 2012, og ikke bare fordi det er på hjemmebanen.

- Da blir jeg litt eldre og litt sterkere, slik at jeg kan gjennomføre vanskeligere stup, sier Daley som begynte med stuping da han var sju år.

image: Tom (13) er klar for Beijing-OL

- Med erfaringen jeg tar med meg fra Bejing-OL, så kan jeg gå for gull i London.

Nå er Tom bare 158 cm høy. Han bruker regulering og er ennå ikke kommet i stemmeskiftet. Det hindret ham ikke da han ble den ynste 10-metermesteren noensinne i det britiske mesterskapet i januar.

Svømte som treåring

Faren Robert Daley (37) følger sønnen til hver eneste konkurranse.

- Da vi hørte at Tom hadde kvalifisert seg til OL, holdt han armene ut og vi klemte hverandre. Han sa «Jeg skal til OL», sier pappa Daley.

Han forteller at sønnen svømte som treåring, men ville byttet til stup fordi det så mer spennende ut. 13-åringen trener sju timer om dagen.

Slik hardtrening er ikke alltid like lett for en tenåring.

- Noen folk prøver å gjøre narr av meg, men du må bare igonere det. Jeg tenker «vel, dere kommer aldri til å gjøre noe mer spennende i livet enn å jobbe på McDonald\'s», sier stupehåpet til britiske aviser.

PS! Også norske Timo Klami prøvde å kvalifisere seg til OL i Beijing i helga. Han lyktes ikke, skriver Fædrelandsvennen i dag.

SVØMTE SOM TREÅRING:</B> Tom Daley ser ut som en sinnatagg.
SATSER PÅ OL OM FIRE ÅR: Daley håper han blir sterkere innen OL i 2012.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media