UHELDIG: Hjemmefavoritt og fjorårsvinner Tom Boonen ble kjørt til sykehus etter bare en halvtimes sykling i årets Flandern rundt. Her på trening før Omloop Het Nieuwsblad. Foto: AFP / BELGA BENOIT DOPPAGNE / NTB Scanpix
UHELDIG: Hjemmefavoritt og fjorårsvinner Tom Boonen ble kjørt til sykehus etter bare en halvtimes sykling i årets Flandern rundt. Her på trening før Omloop Het Nieuwsblad. Foto: AFP / BELGA BENOIT DOPPAGNE / NTB ScanpixVis mer

Tom Boonen kjørt til sykehus i Belgia

Dramatikk i Flandern rundt.

(Dagbladet): Akkurat nå går den 97. utgaven av brosteinsklassikeren Flandern rundt.

Hele fire nordmenn, Thor Hushovd, Edvald Boasson Hagen, Alexander Kristoff og Gabriel Rasch stiller til start i Belgia, og det er - som vanlig - de to førstnevnte det knyttes størst forhåpninger til med norske øyne.

De to kanskje største favorittene er stjerneskuddet Peter Sagan og den sveitsiske tempomaskinen Fabian Cancellara.

Belgisk uflaks
Flandern rundt er nærmest som en holmenkolldag og 17. mai på en gang for belgierne, og den store hjemmefavoritten var på forhånd Tom Boonen, som har vunnet tre ganger, sist i fjor.

Det skulle imidlertid ikke gå mer enn 20 kilometer av dagens klassiker før det verst tenkelige skjedde - i hvert fall med belgiske øyne:

Boonen veltet stygt etter bare en halvtimes sykling, og ble kjørt til sykehus i Roeselare.

Ifølge Omega Pharma-Quick Steps lagmanager Patrick Lefevere er nå belgierens vårsesong over.

Røntgenundersøkelse
Laget sendte, ifølge Cycling News, ut denne meldingen like etter klokka 12 i ettermiddag:

«Boonen har en blodutredelse på den venstre hofta og et kutt på den venstre albuen. Han har også en blodutredelse og et kutt som måtte sys på det høyre kneet. Boonen er nå til røntgenundersøkelse for å kunne utelukke brudd. Mer informasjon kommer når det blir tilgjengelig i løpet av dagen

Revansjesugen Hushovd
Thor Hushovd trillet inn til 55. plass i fjorårets utgave av klassikeren, men da var han ikke i nærheten av storformen på grunn av et virus, som seinere førte til at han måtte stå over både Tour de France, OL og VM.

I år har grimstadoksen imidlertid planer om å vise gamle takter. På pressekonferansen i forkant av klassikeren var han i hvert fall offensiv:

- Jeg vet at jeg kan være der, og jeg vet at jeg kan vinne hvis alt fungerer. I 2009 sprintet jeg for tredjeplassen, men krasjet 50 meter før mål, så når ting fungerer vet jeg at jeg kan være der. Jeg vet jeg kan vinne en sprint hvis jeg sitter med en gruppe som kommer samlet til mål, sier BMC-stjernen i et lydklipp du kan høre på lagets hjemmeside.

Årets Flandern rundt er som vanlig et knallhardt ritt, på 256 kilometer. Rytterne skal gjennom 17 korte, men steinharde stigninger og selvsagt mye av det uberegnlige elementet brostein. Mye brostein.

- For meg er Flandern et vanskelig og hardt ritt, med alle klatringene og brosteinen. Jeg håper på en god dag, og da kan alt skje, sier Hushovd.

• Flandern rundt startet kl. 10.15 i formiddag. TV2 sender direkte fra 12.30 og til 16.30. Estimert målgang er i 16-tida.