Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Tom Boonen kokain-tatt igjen

Quickstep utestenger belgieren.

MER STOFFTRØBBEL: Tom Boonen har nok en gang testet positivt for kokain utenfor konkurranse. Nå risikerer han trolig igjen å bli utestengt fra Tour de France, dersom fjorårets sanksjoner gjentas. Foto: SCANPIX/EPA/IAN LANGSDON
MER STOFFTRØBBEL: Tom Boonen har nok en gang testet positivt for kokain utenfor konkurranse. Nå risikerer han trolig igjen å bli utestengt fra Tour de France, dersom fjorårets sanksjoner gjentas. Foto: SCANPIX/EPA/IAN LANGSDON Vis mer

||| (Dagbladet.no): Den belgiske sykkelstjernen Tom Boonen har testet positivt for kokain nok en gang, og er utestengt igjen. Nå kan Tour de France ryke for andre år på rad.

Det bekrefter laget hans, Quickstep, ifølge Reuters.

- Testen, som var positiv for kokain, ble utført av flamske myndigheter. Han er utestengt fra alle aktiviteter med laget, sier Alessandro Tegner, en talsmann for det profesjonelle sykkelteamet.

Boonens hjem ble gjennomsøkt i slutten av april i forbindelse med en narkotika-etterforskning. Kokaintesten ble utført utenfor konkurranse, og det er derfor lite sannsynlig at det internasjonale sykkelforbundet vil sanksjonere mot belgieren.

Det er likevel svært dårlig nytt for Quickstep-leiren at Boonen, bare ett år siden han måtte beklage kokainbruk, igjen er tatt for bruk av det ulovlige rusmiddelet.

- Jeg vet ikke helt hva jeg skal si. Jeg danser iallfall ikke rundt omkring i stuen min. Jeg er veldig skuffet, sier Quick Step-manager Patrick Lefervere ifølge NTB.

Risikerer fengsel
I fjor slapp Boonen unna straff i rettsvesenet så sant han ikke ble tatt for lignende forhold i løpet av de neste tre årene. Nå risikerer han fengsel i opp til fem år.
- De juridiske konsekvensene kan bli dramatiske, sier sykkelstjernens advokat Luc Deleu.
- For ham personlig er det like ille. Imaget hans er ødelagt og han risikerer å miste Tour de France igjen. Jeg snakket med ham i går, og han er helt nede i kjelleren, sier advokaten.

Oppgitt Kaggestad
TV2s sykkelekspert Johan Kaggestad bryr seg fint lite om at den positive kokaintesten ble gjort utenfor konkurranse.

- Er det sant? spør Kaggestad når Dagbladet.no opplyser ham om Boonens nye problemer.

- Det er som jeg sier: En gang jukser, alltid jukser. Det spiller ingen rolle om det er snakk om kokain, han ødelegger for sykkelsportens omdømme, sier Kaggestad.

I februar i fjor ble sykkelstjernen funnet skyldig i bruk av kokain, men slapp straff i retten i Belgia. Team-sjef Patrick Lefevere uttalte den gang at laget fortsatt hadde tillit til Boonen, og regnet stoffmisbruket som et privat problem.

Samtidig ble han utestengt fra Tour de France, som regnet tiltalen mot belgieren som et brudd på rittets etiske reglement.

- Jeg tror Boonens deltakelse henger i en meget tynn tråd. Han ble utestengt i fjor, og Tour de France-arrangøren er veldig opptatt av å holde rittet fritt for folk som i det hele tatt dufter av dopmistanke. Noe som bare er veldig bra, sier Johan Kaggestad.

Tom Boonen vant klassikeren Paris - Roubaix for tredje gang forrige måned.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media