STRAFFES: NFL har besluttet å suspendere stjernespilleren Tom Brady i fire kamper uten lønn. Nå er det klart at avgjørelsen ankes. Foot: Eric Canha / CSM
STRAFFES: NFL har besluttet å suspendere stjernespilleren Tom Brady i fire kamper uten lønn. Nå er det klart at avgjørelsen ankes. Foot: Eric Canha / CSMVis mer

Tom Brady slår tilbake etter «Deflategate»

Anker avgjørelsen om fire kampers suspendering.

(Dagbladet): På mandag ble det klart at New England Patriots' quarterback Tom Brady suspenderes i fire kamper etter den såkalte «Deflategate».

Tre dager seinere offentliggjør National Football Leagues (NFL) spillerorganisasjon at avgjørelsen ankes, melder CNN.

For lavt lufttrykk Saken som har vært den store snakkisen i det amerikanske fotballmiljøet springer ut fra sluttspillkampen mellom Patriots og Indianapolis Colts i januar.

Skandalen var et faktum da det etter kampen kom fram at lufttrykket i ballene var lavere enn reglene foreskriver. Dermed oppsto det raskt mistanke om at Patriots hadde gjort det med vilje for å skaffe seg en fordel.

Hjemmelaget vant kampen 45-7.

Avviser juks «Deflategate», som amerikanske medier raskt døpte skandalen, overskygget oppkjøringen til Superbowl.

Klubben benektet å ha manipulert ballene, og Brady, en av de største NFLstjernene, avviste kategorisk all kjennskap til at ballene var bløtere enn de skulle.

Gjennom etterforskningen har NFL imidlertid funnet grunn til å tro at Brady etter alt å dømme visste at ballene hadde blitt tuklet med foran den viktige sluttspillkampen mot Indianapolis Colts.

Vil ha nøytral vurdering NFLs spillerorganisasjon leverte anken på torsdag. De ønsker at en nøytral tredjepart skal vurdere saken.

- Tatt i betraktning NFLs historie med inkonsekvens og vikårlige avgjørelser i disiplinærsaker er det bare rettferdig at en nøytral part  behandler denne anken, sier foreningen i en uttalelse.

Det var ventet at Bradys straff ville bli anket. Høringen skal starte i løpet av ti dager.

I tillegg til sudpenderingen har Patriots fått en million dollar (ca. 7,5 mill. kroner) i bot, samt mistet førstevalget i draften i 2016 og fjerdevalget i 2017.

Klubben har tidligere uttalt at de stiller seg hundre prosent bak Brady.