Tom er tilbake

- Endelig et resultat til å bli glad av, sa Aspens lykkeligste: Tom Stiansen etter tredjeplass i slalåm. Og det han var aller mest fornøyd med: Avstanden fram til vinneren Thomas Stangassinger var bare 37 hundredeler.

Forrige sesong var nordmannen én gang på seierspallen - i det nest siste rennet i Korea. Oslo-gutten håper det blir flere gledesstunder i år.

- Jeg har startet veien tilbake mot toppen. I går var det en god dag på jobben. Med fullklaff kommer snart seieren, sier den regjerende verdensmesteren til Dagbladet.

Neste forsøk blir i Sestriere 14. desember.

Thomas Stangassinger hadde full kontroll etter 1. omgang der Kjetil André Aamodt og Tom Stiansen var nummer fire og fem.

- Jeg kjørte like godt som østerrikeren i 2. omgang. Dessverre tapte jeg litt for mye i gropene før mål. Her hadde nok de som startet tidlig en stor fordel. Men den beste vant uansett, mener Stiansen.

Har løsnet

Tom Stiansen har i det siste merket at noe er på gang.

- Det har løsnet skikkelig nå. Egentlig kjørte jeg bra før sesongåpninga også. Men jeg fikk det bare ikke ut i renn. I Park City forrige helg hadde jeg den samme, gode følelsen, men da kjørte jeg tidlig ut.

- Derfor var det kjempeartig å få fullklaff i dag, sa Tom Stiansen, som også gleder seg over bredden i det norske laget.

  • Kjetil André Aamodt ble nummer fire - en hundredel bak Stiansen. Finn Christian Jagge ble nummer sju, mens Harald Christian Strand Nilsen fikk 16. plass.
  • Hans-Petter Buraas og Ole Kristian Furuseth kjørte ut i 1. omgang, mens Lasse Kjus led samme skjebne i finaleomgangen etter 6. plass i 1. omgang.