Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Tom Finney adlet

Tom Finney er den foreløpig siste i rekken av britiske fotballpersonligheter som adles. Den gamle landslagsspissen blir Sir Tom i dronningens nyttårs-hedersliste.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

75-årige Finney, kjent som «rørleggeren fra Preston», spilte for hjembyens klubb Preston North End i 22 år og scoret 30 mål i 76 landskamper for England - selv om han mistet flere år av karrieren da han var soldat i 2. verdenskrig.

- Dette er en enorm ære og en flott start på det nye året. Det er vanskelig å tenke seg en større ære. Nå er jeg der oppe sammen med Sir Bobby Charlton, Sir Stanley Matthews, Sir Matt Busby og Sir Alf Ramsey. Det er ikke ofte at fotballfolk adles, sa Finney.

Også aktive fotballspillere hedres. MBE (medlem av det britiske imperie) gis til Chelsea-spissen Mark Hughes, Skottlands landslagskeeper Jim Leighton og Crewe-manager Dario Gradi.

- Mark har gjort mye for fotballen. Når dronningen nå hedrer ham, vil kanskje dommerne se på ham med litt blidere øyne, håper Chelsea-manager Ruud Gullit.

39-årige Leighton har på tampen av karrieren vunnet tilbake plassen i Skottlands mål, og håper å få med seg sitt tredje VM-sluttspill. Han kan få oppgaven med å stoppe Norge i VM-kampen i juni.

Blant andre idrettspersonligheter som hedres er Trine Hattestads gamle rival Tessa Sanderson. Spydkasteren med seks OL-deltakelser og ett OL-gull fikk MBE allerede i 1985. Nå får hun den mer prestisjetunge OBE (den britiske imperie-ordenen).

(NTB)

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!