Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

HOPPUKA

Tom Hilde beklager skyte-bevegelse mot hodet: - Sett dere inn i min situasjon

- Tipper mutter'n ikke var veldig glad.

RØK UT I KVALFISERINGEN: Tom Hilde hopper ikke fredagens renn. .
Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix
RØK UT I KVALFISERINGEN: Tom Hilde hopper ikke fredagens renn. . Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix Vis mer

BISCHOFSHOFEN (Dagbladet): Hoppuka er over for Tom Hilde (29) etter at han ikke klarte å kvalifisere til fredagens renn i Bischofshofen. Han landet på 110 meter - og var forbannet på sletta.

Først tok han armene i kors i Paul Ausserleitner-bakken. Deretter pekte han en finger mot hodet og gjorde en skytebevegelse.

- Jeg beklager hvis noen reagerer. Men sett dere inn i min situasjon. Det er ikke alltid du har kontroll over hva du gjør. Jeg var skuffet og frustrert, sier Hilde til Dagbladet torsdag kveld.

Han tilføyer:

- Samtidig vil jeg tro at det skjer verre ting enn at en gammel skihopper fra Asker setter fingeren mot hodet.

Drømmer knust

Andreas Wellinger fra Tyskland vant kvalifiseringen med et hopp på 144,5 meter. Anders Fannemel ble beste nordmann på sjetteplass, mens Daniel-André Tande ble nummer 39.

For Tom Hilde har det vært den verste Hoppuka noen gang. Han kom til Oberstdorf før nyttår med optimisme. Men de siste dagene har han fått illusjoner og drømmer knust. Dette var den andre kvaliken han ikke klarte.

SKUFFET: Tom Hilde har lagt bak seg sin verste hoppuke noen gang. Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix
SKUFFET: Tom Hilde har lagt bak seg sin verste hoppuke noen gang. Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix Vis mer

- Frykter du at dette var din siste hoppuke?

- Jeg frykter det ikke. Hvis jeg ikke kommer til Hoppuka igjen, er det fordi jeg ikke er god nok eller hopper på ski lenger. Men jeg håper jeg skal til Hoppuka igjen. Jeg er fortsatt spent når jeg drar til bakken for å hoppe. Jeg synes hver time jeg legger ned er verdt det, selv om du får deg noen ordentlig karameller.

Gode treningshopp

Mye av frustrasjonen til Hilde var at han gjorde det godt i treningshoppene i dag. I konkurranse får han det ikke ut.

Han sier:

- Når jeg gjør gode treningshopp, og ikke får det ut i konkurranse, er det tydelig at det ikke er teknikken, utstyr, forholdene eller den fysiske formen det er noe galt med. Det sitter på toppen av knollen.

Han forsvarer ikke at han satte en finger mot hodet.

- Jeg tipper mutter'n ikke ble veldig glad. Vi hoppere er ikke noe annerledes enn andre mennesker. Forskjellen er at vi blir filmet. Når du reagerer med sinne, har du liten kontroll.

Skal hjelpe Tande

Hilde fortsetter:

- Nei, det er ikke pent å sette en lekefinger-pistol mot hodet. Men det var et uttrykk for frustrasjon og skuffelse, og at det jeg gjorde sitter mellom skuldrene.

Nå handler fredagen om å støtte hoppukeleder Daniel-André Tande fra sidelinja. Nordmannen ligger 1,7 poeng foran Kamil Stoch fra Polen i sammendraget.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling