FORNØYD: Tom Hilde var best av hopperne som ble bedømt under kveldens kvalifisering før VM-rennet i normalbakke i morgen. 
Foto: TERJE BENDIKSBY / NTB SCANPIX
FORNØYD: Tom Hilde var best av hopperne som ble bedømt under kveldens kvalifisering før VM-rennet i normalbakke i morgen. Foto: TERJE BENDIKSBY / NTB SCANPIXVis mer

Tom Hilde best i kvaliken

Av hopperne som ble bedømt.

Asker-skihopperen Tom Hilde vant dagens kvalifisering foran normalbakkerennet i ski-VM.

Hilde fikk gode vindforhold og strakte seg til 103 meter. Det ga en poengsum på 121,3. Nordmannen var en halvmeter foran japanske Taku Takeuchi, og ytterligere en halvmeter foran tredjemann Andreas Stjernen.

- Jeg mangler fortsatt en del på rytme og flyt. Men jeg greide å kvalifisere meg, og det var det jeg skulle i dag, sa Hilde til NRK.

Stjernen leverte også et godt hopp med 102,5 meter. I motsetning til Tom Hilde fikk Stjernen dårlig betalt i form av stilpoeng. NRK-ekspert Espen Bredesen var svært kritisk til at tre av dommerne trakk to poeng for trønderens hopp.

Anders Jacobsen hoppet 96,5 meter med lavere fart enn hopperne som ble bedømt. Jacobsen er i likhet med Anders Bardal kvalifisert for normalbakkerennet på forhånd.

Bardal valgte å stå over kvalifiseringen, da han føler seg komfortabel med det han har prestert på trening.

(NTB)