OVERNATTER PÅ SYKEHUS: Tom Hilde Gikk på trynet under det første rennet i hoppuka. Foto: Thomas Rasmus Skaug / Dagbladet
OVERNATTER PÅ SYKEHUS: Tom Hilde Gikk på trynet under det første rennet i hoppuka. Foto: Thomas Rasmus Skaug / DagbladetVis mer

Tom Hilde brakk et bein i ryggraden

Er ute resten av sesongen.

Tom Hilde brakk et bein i ryggraden i det stygge fallet i Oberstdorf og er ute resten av sesongen, melder NRK.

Hilde ble fraktet til sykehuset i Immenstadt, 20 kilometer utenfor Oberstdorf, etter det stygge fallet i hoppukeåpningen i Schattenbergbakken.

Der ble det sent fredag kveld konstatert brudd i 24-åringens rygg.

- Det er brudd i den åttende ryggvirvelen. Men nervesystemet hans ser ut til å være intakt, bekrefter sportssjef Clas Brede Bråthen overfor NTB.

Skaden betyr at hoppsesongen er overfor Hilde. Han landet på 131,5 meter i finaleomgangen fredag, men klarte ikke å holde balansen i en fart på rundt 100 kilometer i timen.

- Jeg ble for ivrig mot slutten av svevet. Da måtte jeg slå kontra, men det gikk så fort at jeg ikke fikk gjort noe, sa en forslått Hilde fra sykesenga fredag. Trolig var det en plass blant de sju beste som røk da Hilde landet på 131,5 meter og falt framover i hoppukeåpningen i Schattenbergbakken. Da hadde Asker-hopperen en fart på 100 kilometer i timen og klarte ikke å holde seg oppreist.

Han har skrubbsår i ansiktet og får trolig et blått øye. Hilde må ligge natten over på sykehus og venter at han går en sår og støl lørdag i møte.

Rundt ham hadde moren Tone, trener Alexander Stöckl og kameratene fra hopplandslaget samlet seg.

Det stygge fallet var Hildes annet i hoppbakken. Han hadde også et uhell da han mistet skiene under et hopp sist sommer.

Etter uhellet ble Hilde fraktet ut av hoppanlegget med nakkekrage og deretter til sykehuset i Immenstadt, 20 kilometer utenfor Oberstdorf.

- Først i sykebilen fikk jeg tid til å tenke på hva som hadde skjedd, sa 24-åringen.

(NTB)