KRAFTIG FORSLÅTT: Tom Hilde pådro seg et brudd i ryggen samt skader i ansiktet etter å ha falt i det første rennet av Hoppuka.  Foto: Thomas Rasmus SKaug / Dagbladet
KRAFTIG FORSLÅTT: Tom Hilde pådro seg et brudd i ryggen samt skader i ansiktet etter å ha falt i det første rennet av Hoppuka. Foto: Thomas Rasmus SKaug / DagbladetVis mer

Tom Hilde er allerede i gang med lett trening

Kan være tilbake i hoppbakken om seks uker.

Ryggskadde Tom Hilde er i gang med lett trening. Landslagstrener Alexander Stöckl håper askerbøringen er tilbake i hoppbakken i løpet av seks uker.

- Tom har begynt med fysioterapi og lett trening. Det er viktig ikke å belaste ryggen for mye. Han er villig til å gjøre alt som trengs, men må ta små steg, for det er skummelt å trene for hardt. Vi må være veldig forsiktig, sier landslagssjefen.

Hilde pådro seg brudd i ryggen da han falt under hoppukeåpningen i Oberstdorf.

- Han gjør noen lette hopp på en boks og noen beinøvelser når han sitter. Det blir også litt trening med vektbelter, tøying og fysioterapi, sier Stöckl.

- Når er Tom Hilde tilbake i hoppbakken?

- Forhåpentlig så tidlig som mulig. Om alt går perfekt, så kanskje i løpet av seks uker. Vi tenker ikke så langt fram som VM i Vikersund nå, sier Stöckl til NTB.

Skiflygings-VM i Vikersund arrangeres siste helgen i februar.

(NTB)