ALVORSPRAT: Tom Hilde snakker med landslagstrener Alexander Stöckl etter NM stor bakke på Lillehammer tirsdag kveld. Foto: Geir Olsen / NTB Scanpix
ALVORSPRAT: Tom Hilde snakker med landslagstrener Alexander Stöckl etter NM stor bakke på Lillehammer tirsdag kveld. Foto: Geir Olsen / NTB ScanpixVis mer

Tom Hilde er vraket til OL

Daniel-André Tande (19) får den siste plassen.

LILLEHAMMER/OSLO (Dagbladet): Etter tirsdagens NM i stor bakke på Lillehammer, bekreftet Tom Hilde at han ikke er tatt ut til OL i Sotsji.

- Det er aldri noe gøy å få knust drømmene sine. Jeg legger ned noen treningstimer til dette her. Når man ikke lykkes, er det ganske kjedelig, sier Hilde til Dagbladet.

Tande til Sotsji Den siste av de fem plassene Norge har til skihopp-konkurransen går til Daniel-André Tande (19) fra Kongsberg.

- Alexander Stöckl la det bare fram sånn realitetetene er, at jeg ikke hopper godt nok. Jeg viste litt bedring i dag, men gjorde fortsatt de samme feilene som før. Når andre hopper bedre - og spesielt én (Tande) - er valget enkelt, sier Hilde til Dagbladet.

Og bæringen klarer også å se saken fra den andre siden.

- Hadde jeg stått i Tande sine sko, tror jeg at jeg hadde blitt ganske forbannet hvis de hadde gitt plassen til meg.
Åttendeplass Hilde endte på åttendeplass under kveldens norgesmesterskap. Tande tok sjetteplassen, mens forhåndsfavoritten Anders Bardal vant suverent.

- Det var egentlig ikke så vanskelig å vente på svaret, for jeg har ikke tenkt så mye på det. Men det var en veldig hyggelig beskjed å få, sa Tande til NTB.

Tande slo seg i hoften under volleyballtrening i Zakopane i helgen. Det var derfor litt usikkert om han skulle hoppe under NM.

- Akkurat nå er hoften bra. Det gikk greit å hoppe, og jeg synes jeg fikk til to brukbare hopp, sa Tande.

Neste oppgave for hopperen fra Kongsberg blir junior-VM i Val di Fiemme.

- Jeg reiser direkte fra junior-VM til Sotsji, sa 19-åringen.

TIL OL: Daniel Andre Tande fra Kongsberg fikk den siste OL-plassen. Foto: Geir Olsen / NTB Scanpix
TIL OL: Daniel Andre Tande fra Kongsberg fikk den siste OL-plassen. Foto: Geir Olsen / NTB Scanpix Vis mer