STYGT FALL: Tom Hilde falt stygt i den andre omgangen. Foto: Thomas Rasmus SKaug / Dagbladet
STYGT FALL: Tom Hilde falt stygt i den andre omgangen. Foto: Thomas Rasmus SKaug / DagbladetVis mer

Tom Hilde falt stygt i Oberstdorf

Schlierenzauer først utslått - fikk hoppe på nytt og vant.

(Dagbladet): Tom Hilde kom for langt frampå mot landing og deiset i bakken i Oberstdorf. Det så ikke pent ut, og nordmannen ble lenge liggende i bunnen av bakken.

Til slutt ble han båret bort fra området på båre, ikke i verre form enn at han vinket til publikum.

Elendige skiforhold gjorde at den første omgangen av åpningsrennet i Oberstdorf ble annullert i dag. Hopprennet som gikk etter knock out-metoden i Oberstdorf måtte starte på nytt.

Schlierenzauer heldig Gregor Schlierenzauer kan prise seg lykkelig over at den første omgangen ble annullert, han ble utslått med et svakt hopp i den opprinnelige omgangen, og ville nesten vært sjanseløs på sammenlagt-seieren i hoppuka om resultatet hadde blitt stående.

I stedet hoppet han 133 meter i et hopp hvor han holdt på å falle. Østerrikeren tok seg for med handa i snøen, men ble ikke straffet for stuntet.

I den andre omgangen hoppet han hele 137,5 meter til en overlegen seier.

Anders Bardal reiste seg etter en skuffende første-omgang, og ble til slutt nummer seks.

- Jeg er fornøyd, jeg. Det første hoppet er nær, men jeg får ikke brukt hoppet helt og dermed får jeg ikke betalt under tunge forhold. Alt i alt er sjetteplassen grei, sier han til NTB.

- Hvis det blir slikt vær og forhold som var her så er alt mulig. Vi må bare ta de mulighetene vi får. Jeg tror det var fair at de avlyste 1.-omgangen. Det varierte veldig i forholdene sammenlignet med det man fikk med seg på målerne, så da er det riktig, sier Steinkjer-hopperen.

Først videre, så utslått To nordmenn hadde vært utfor før konkurransen ble stoppet. Bjørn Einar Romøren hoppet 116 meter og var i utgangspunktet klar for finaleomgangen etter å ha slått østerrikske Martin Koch. Johan Remen Evensen landet på 93,5 meter, og var egentlig utslått.

UT PÅ BÅRE: Tom Hilde ble båret bort fra området på båre etter et fall i den andre omgangen. 
Foto: Terje Bendiksby / Scanpix
UT PÅ BÅRE: Tom Hilde ble båret bort fra området på båre etter et fall i den andre omgangen. Foto: Terje Bendiksby / Scanpix Vis mer

I den tellende første-omgangen hoppet Romøren nok en gang lenger enn sin motstander Koch, da han landet på 102,5 meter. Det var likevel ikke nok til å slå østerrikeren som fikk flere plusspoeng da han hoppet under dårligere forhold.

Gregor Schlierenzauer fikk sin revansje og landet på 133 meter i den tellende omgangen, og var nummer to etter den første omgangen.

Bardal skuffet Det store norske sammenlagthåpet Anders Bardal skuffet stort i den første omgangen, og lå som nummer 12 etter et hopp på 120,5 meter.

Rune Velta hoppet 122,5 meter, og lå som beste nordmann på en syvendeplass etter den første omgangen. Han ble til slutt nummer 18.

Johan Remen Evensen hoppet 90,5 meter i sitt andre forsøk under svært dårlige forhold, og ble sistemann av samtlige.

Vegard Haukø Sklett tok seg videre til finaleomgangen som en «lucky loser» og ble til slutt nummer 11, mens Atle Pedersen Rønsen røk ut i den første omgangen.

FORSLÅTT: Tom Hilde var blodig og forslått i ansiktet etter fallet. 
Foto: Terje Bendiksby / Scanpix
FORSLÅTT: Tom Hilde var blodig og forslått i ansiktet etter fallet. Foto: Terje Bendiksby / Scanpix Vis mer