Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Hoppuka:

Tom Hilde fnyser: - Jeg tar ikke plassen til noen. Nå er jeg bare skremt

To renn og ingen finaleomganger i Hoppuka.

STEMMER IKKE: Tom Hilde har ikke fått det til å stemme i Hoppuka.
Foto: Terje Bendiksby / NTB Scanpix
STEMMER IKKE: Tom Hilde har ikke fått det til å stemme i Hoppuka. Foto: Terje Bendiksby / NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

GARMISCH-PARTENKIRCHEN (Dagbladet): Veteranen Tom Hilde (29) har startet Hoppuka på verst tenkelig vis. Han ligger på 39. plass i sammendraget - som dårligste nordmann - og har ikke kommet til en eneste finaleomgang.

- Det er dessverre der nivået ligger. Det er jævlig synd. Jeg prøver å gjøre små justeringer her og der. Men jeg ligger mellom plass nummer 20 og 40. Det er der jeg må jobbe videre fra, sier Hilde til Dagbladet.

- Tar ikke plassen

På sosiale medier - og i mailer til Dagbladets journalist - spørres det om Hilde i det hele tatt burde vært i Hoppuka. «Tar han ikke plassen til unge, fremadstormende hoppere?» lyder omkvedet.

DAGBLADETS PAPIRAVIS I DAG: Da vinneren av Nyttårshopprennet, Daniel-André Tande, møtte mamma Trude igjen, fikk følelsene fritt utløp.
DAGBLADETS PAPIRAVIS I DAG: Da vinneren av Nyttårshopprennet, Daniel-André Tande, møtte mamma Trude igjen, fikk følelsene fritt utløp. Vis mer

Slik svarer han på kritikken:

- Akkurat nå er det ingen unge hjemme (i Norge) som trenger denne erfaringen. Han unge som trenger erfaringen - Halvor Egner Granerud - er her allerede.

Hilde fortsetter:

- Resten vil jeg si er i samme kategori som meg. Dette er erfarne skihoppere som heller ikke er i form. Jeg har vist bedre form enn dem. Før Hoppuka var jeg den av de som ikke er i knallslag som hoppet best.

- Så du føler ikke at du tar plassen fra noen?

- Nei, absolutt ikke. Jeg føler jeg har vist bedre hopping enn på lenge. Men akkurat nå klarer jeg ikke å bikke over på riktig side av resultatlista. Jeg føler ikke at det er så mange som banker på døra heller. Det er tynnere i norsk hoppsport enn det var i fjor.

Skremt

I den andre enden av skalaen finner vi Daniel-André Tande. Han vant Nyttårshopprennet og ligger på tredjeplass i sammendraget. Kamil Stoch fra Polen leder foran østerrikeren Stefan Kraft.

Hilde sier:

- Akkurat nå er jeg skremt over nivået i toppen. Hoppene som Tande, Kraft og Prevc tar fram, tror jeg verden aldri har sett før. Det er ikke mange hoppere fra historiebøkene som hadde klart å følge dem.

Nordmennene reiser i dag fra Garmisch-Partenkirchen til Innsbruck i Østerrike. Hilde håper på en rolig dag med teknisk trening - og at han kan heve seg til rennet i Bergiselbakken onsdag.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!