STYGT FALL: Tom Hilde falt under det første rennet i hoppuka 30. desember og fikk et brudd i en ryggvirvel. I dag er han tilbake i verdenscupen, og hoppet lengst i den første treningsomgangen i Klingental. Foto: Thomas Rasmus Skaug, Dagbladet
STYGT FALL: Tom Hilde falt under det første rennet i hoppuka 30. desember og fikk et brudd i en ryggvirvel. I dag er han tilbake i verdenscupen, og hoppet lengst i den første treningsomgangen i Klingental. Foto: Thomas Rasmus Skaug, DagbladetVis mer

Tom Hilde hoppet lengst i verdenscup-comebacket

Halvannen måned etter ryggbruddet.

Tom Hilde er tilbake for fullt. I sitt første treningshopp tirsdag var han lengst med 140,5 meter.

Tom Hilde pådro seg et brudd i en ryggvirvel i Oberstdorf 30. desember. Rekonvalensen har vært relativt kort, og Asker-hopperen har brukt pausen særdeles godt med alternativ trening.

For en uke siden hadde han sine første hopp i Lysgårdsbakken på Lillehammer, mens de andre norske hopperne var opptatt med NM. I dag var han tilbake startnummer på brystet.

Etter at Hilde hadde hoppet gikk man ned en avsats på farten. De ti siste hopperne hoppet fra to avsatser lenger ned. Derfor ble Daiki Itos 137,5 meter poengmessig det beste hoppet.

Øvrige norske i 1. treningsomgang: Anders Bardal 134,5, Rune Velta 135,5, Anders Fannemel 131,5, Vegard Haukø Sklett 127,5, Andreas Stjernen 125,5 og Bjørn Einar Romøren 123.

Kvalifiseringen til morgendagens renn går senere i dag.

(NTB)