PÅ ANNENPLASS: Tom Hilde hadde det beste hoppet i finaleomgangen, men det holdt bare nesten til seier. Foto:  EPA/ANDRZEJ GRYGIEL
PÅ ANNENPLASS: Tom Hilde hadde det beste hoppet i finaleomgangen, men det holdt bare nesten til seier. Foto: EPA/ANDRZEJ GRYGIELVis mer

Tom Hilde sju tideler unna sesongens første seier

Hårfint slått i Sapporo.

To litt rufsete nedslag kostet Tom Hilde seieren i verdenscuprennet i den store bakken i Sapporo lørdag. Han var bare 0,7 poeng fra førsteplassen.

Seieren gikk til tsjekkeren Jan Matura. Han ledet etter første omgang og strekte seg til 135 meter i finaleomgangen. Det holdt til knepen seier foran Hilde, selv om det var Hilde som hadde det suverent lengste og beste hoppet i finaleomgangen med 139 meter.
Tredjeplassen i rennet gikk til sloveneren Robert Kranjec. Han var 4,4 poeng bak Hilde, men samtidig 2,1 poeng foran Anders Bardal som tok fjerdeplassen.

- Jeg er veldig fornøyd med dette. Vi kan ikke si annet enn at vi hadde en god dag med to mann blant de fire beste, en av dem klarte annenplassen, og i tillegg har vi ytterligere to mann med i finaleomgangen, sa landslagstrener Alexander Stöckl til NTB etter rennet.

Han sa at Norge har hatt fem mann på seierspallen i verdenscupen i år, og det viser at det er stor bredde i den norske hopptoppen. Ikke rart treneren hadde grunn til å smile bredt.

- Litt uflaks
- Jeg vil vel si det er en kombinasjon av litt uflaks og litt for svake nedslag som gjør at Tom Hilde ikke hopper seg helt til topps på seierspallen i dag. Han lyktes ikke helt i noen av nedslagene sine. Telemarksnedslaget sitter ikke som det skal, så det er en detalj vi må jobbe litt mer med, men det er helt klart at bare han får orden på nedslaget, så er han med helt i toppen, mente Stöckl.

Han sa at Hilde hoppet bra rent teknisk i begge de to hoppene sine. I første omgang klarte han 136 meter, mens han økte til 139 meter i finaleomgangen. Det eneste som ikke var helt perfekt var nedslaget. Hilde lå forresten på tredjeplass etter første omgang, så han hoppet seg opp en plass med sitt flotte sistehopp.

- Jeg vil også si det er solid hopping av Anders Bardal, sa Stöckl til NTB.

Trønderen lå på fjerdeplass etter første omgang, og han holdt den plassen også gjennom finaleomgangen. Han hadde hopp på 138 og 130 meter.

Ivrig
Anders Jacobsen fikk det absolutt ikke til i første omgang, og han var ute av kampen om topplassene allerede etter det første hoppet på 125,5 meter. Han hoppet to meter lenger i finaleomgangen, og det gjorde også at han hoppet seg opp seks plasser, fra den 20.-plassen han holdt etter første omgang.

- Jacobsen ble nok litt for ivrig i dag. Han kom litt bakpå over kulen, og det koster fort mange meter, mente Stöckl.
Men han var fornøyd, selv om Ole Marius Ingvaldsen, som hadde 17.-plassen etter første omgang, bommet i den andre og endte på desidert 30.- og sisteplass.

Atle Pedersen Rønsen og Kim Rene Elverum Sorsell kvalifiserte seg ikke for annenomgangen i lørdagens renn.
Det er nytt renn i Sapporo søndag.

- Det er klart vi må forsøke å følge opp den flotte innsatsen også i søndagens renn. Det skal i alle fall ikke stå på selvtilliten, for den er høy etter den gode innsatsen her i Sapporo i dag (lørdag), sa Alexander Stöckl til NTB.

(NTB)