Tom Hilde skjønner ikke at Asker sliter

Norges største langt bak i Klubben i mitt hjerte.

• Her kan du stemme på klubben i ditt hjerte!

HOLMENKOLLEN/OSLO (Dagbladet.no): Asker Skiklubb er et av Norges aller største idrettslag med over 5000 medlemmer, men i kåringen av Klubben i mitt hjerte går det veldig trått.


Fram Larvik som leder avdelingen for fleridrettslag over 500 medlemmer har fått nesten 30 ganger så mange stemmer som giganten fra Asker.

Det synes tidligere Asker-hopper Tom Hilde er altfor dårlig.


- Asker tar seg av mange unge hoppere og har betydd mye for meg også, så de bør jo helt klart vinne denne konkurransen, ler Hilde til Dagbladet.no.

Hilde, som har tatt to VM-medaljer med det norske landslaget, forteller at han og broren har fått enormt med støtte fra klubben sitt hjerte.


- Det som har betydd mest er den økonomiske støtten, de har betalt ufattelig mye både for meg og broren min ved å gi fadern igjen for masse utlegg opp gjennom årene. De har blant annet betalt månedsavgifter og gitt oss gavekort i sportsbutikker, sier Hilde.

Men tross andre store idrettsnavn som Halvard Hanevold, Tom Stiansen og selvfølgelig fotballjenter som Hege Riise og Linda Medalen trenger Asker Skiklubb trenger virkelig hjelp i Klubben i mitt hjerte-kåringa.

FRA ASKER TIL KOLLEN: Tom Hilde (bak til høyre) her med Anders Bardal, Anette Sagen (fremst til høyre) og Line Jahr under gårsdagens jump-off med hopplandslaget. Hilde har mye å takke moderklubben for. Foto: LISE ÅSERUD/SCANPIX
FRA ASKER TIL KOLLEN: Tom Hilde (bak til høyre) her med Anders Bardal, Anette Sagen (fremst til høyre) og Line Jahr under gårsdagens jump-off med hopplandslaget. Hilde har mye å takke moderklubben for. Foto: LISE ÅSERUD/SCANPIX Vis mer


Norges hoppsjef Clas Brede Bråthen synes også andre hoppklubber bør vise styrke i konkurransen.

- Når hoppgutta prater om uforglemmelige øyeblikk snakker de ikke om verdensrekorder og medaljer, det er historiene fra oppveksten som sitter mest i bevisstheten, sier Bråthen til Dagbladet.no.


- Hoppsporten har jo forankringen sin i klubber, i ildsjeler, og med tanke på Klubben i mitt hjerte kan jeg vanskelig forestille meg folk som lever mer for klubbene sine enn ildsjelene i hoppsporten, mener han.

Tom Hilde skjønner ikke at Asker sliter