Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Tom Hilde står over hopprenn i Tyskland

- Han var svart i øynene.

HOPPKJÆRLIGHET:  Tom Hilde måtte følge søndagens hopprenn på Lillehammer fra sletta. Han klarte ikke å kvalifisere seg. Til høyre, hans amerikanske hoppkjæreste Sarah Hendrickson. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix
HOPPKJÆRLIGHET: Tom Hilde måtte følge søndagens hopprenn på Lillehammer fra sletta. Han klarte ikke å kvalifisere seg. Til høyre, hans amerikanske hoppkjæreste Sarah Hendrickson. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix Vis mer

LILLEHAMMER (Dagbladet): I morgen blir hoppernes verdenscuplag til helgas renn i Tyskland offentliggjort. Men allerede i kveld kan Dagbladet avsløre at Tom Hilde (26) ikke blir med.

Etter en skuffende helg på Lillehammer, blir Hilde hjemme i Norge og trener. Han måtte også stå over i finske Kuusamo forrige helg.

- Laget er ikke offentliggjort ennå. Jeg må nesten vente til det er det før jeg kan kommentere noe mer rundt det, skriver Hilde i en SMS til Dagbladet.

Rett i møte Etter hopprennet i den store bakken på Lillehammer i går, gikk hopperne rett i møte. I kvalifiseringen kom Hilde på 47. plass. Han fikk derfor ikke delta i rennet.

En massiv nedtur.

I den lille bakken lørdag hoppet han ned til 16. plass. Det er i og for seg ikke noe å skjemme seg over, men likevel langt unna de standarder Hilde selv setter.

Hopperen fra Asker Skiklubb har som mål å være blant topp 10 i hver konkurranse.

I sesongens første verdenscuprenn - i tyske Klingenthal - kom han på 33. plass. Etterpå var han hjemme i Norge og trente, sammen med Anders Bardal og Anders Jacobsen.

GRATULERTE:  Selv om han ikke lyktes selv, var Tom Hilde raskt frampå med å gratulere Anders Bardal med andreplassen i hopprennet søndag. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix
GRATULERTE: Selv om han ikke lyktes selv, var Tom Hilde raskt frampå med å gratulere Anders Bardal med andreplassen i hopprennet søndag. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix Vis mer

For spesielt Bardal ga dette uttelling i helga. I går kom han på andreplass i storbakkerennet på Lillehammer.

Samlet vurdering Bardal er blant dem som drar til Titisee-Neustadt i Tyskland til helga. Etter en samlet vurdering har hoppledelsen og Hilde kommet fram til at han har best av å være hjemme i Norge og trene.

Søndag ettermiddag sa trener Alexander Stöckl dette til Dagbladet:

- Jeg er litt skuffet over prestasjonene til Tom i dag (røk ut i kvaliken). Jeg så det tidlig på dagen at han var litt spent, litt svart i øynene. Det så jeg også i hoppbakken.

- Hva skyldes dette?

- Det går på forventninger du har til deg selv som utøver. Du vet hvor du skal være, men er langt unna. Du prøver alt for å få det til, men resultatet blir for mye spenning i kroppen. Da blir det vanskelig i en idrett som er så teknisk som skihopping.

TRIO:   Sammen med Anders Bardal og Anders Jacobsen regnes Tom Hilde som det beste, norske hoppkortet. Foreløpig har bare Bardal kommet respektabelt i gang med sesongen. Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix
TRIO: Sammen med Anders Bardal og Anders Jacobsen regnes Tom Hilde som det beste, norske hoppkortet. Foreløpig har bare Bardal kommet respektabelt i gang med sesongen. Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix Vis mer