Tom Hilde vrakes fra hoppuka

Stöckl forteller om et vanskelig valg.

VRAKET. Tom Hilde får ikke være med til hoppuka. Det ble kjent, da laguttaket ble offentliggjort tirsdag ettermiddag. Foto: EPA/NTB scanpix
VRAKET. Tom Hilde får ikke være med til hoppuka. Det ble kjent, da laguttaket ble offentliggjort tirsdag ettermiddag. Foto: EPA/NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Tom Hilde har to tredjeplasser i hoppuka, men får ikke sjansen til å bedre det. Asker-hopperen ble vraket til fordel for COC-hopper Halvor Egner Granerud.

Hilde har vist bedre takter enn på lenge i starten av vintersesongen, men blir offer for landslagstrener Alexander Stöckls kvotesystem. Østerrikeren gir som vanlig kvoteplassen fra kontinentalcupen til den hopperen som har sikret den.

Dermed får Granerud, som representerer samme klubb som Hilde, sjansen i hoppuken på bekostning av den langt mer rutinerte Hilde.

De norske hopperne har imponert i sesonginnledningen. I seks av sju renn har det vært norske pallplasser. Daniel-André Tande og Kenneth Gangnes har begge vunnet renn. Sammen med Johann Forfang og Andreas Stjernen ligger de topp ti i verdenscupen sammenlagt.

Dermed er de fire garantert hopping i åpningsrennet i Oberstdorf. Det gjorde deler av laguttaket lett for Stöckl.

Det var også vanskelig å komme utenom Joachim Hauer, som har debutert på verdenscuppallen, og verdensrekordholder Anders Fannemel.

- Ditt vanskeligste uttak?

- Uttaket er alltid vanskelig fordi vi må la noen være igjen hjemme, sier landslagstrener Stöckl.

Sterkt lag Han mener han aldri har hatt med et bedre lag til hoppuken.

- Det sterkeste laget fordi det er så mange gode hoppere. Det er den fordelen har Østerrike har hatt de siste årene, sier Stöckl.

Han sikter til at Østerrike står med sju strake seirer i den prestisjefylte konkurransen. Med fire mann garantert start i åpningsrennet har han mange å spille på i jakten om sammenlagtseieren.

- Det får vi, men det har ikke altfor mye å si. Vi må gjøre vårt beste for å komme i gang på riktig måte. Hoppuken er en spesiell konkurranseform som krever mye energi.

Tett kamp Den sjuende og siste plassen sto til slutt mellom veteranen Hilde og kvotesikrer Granerud. Stöckl vurderte fram og tilbake før han valgte å stå fast ved sine prinsipper: Har du skaffet kvoteplass, får du den.

Verdensmester Rune Velta, som var enorm i Falun i februar, er helt ute av det. Lommedalen-hopperen får det ikke til å stemme i bakken. Hoppuken blir uten forrige vinters ener.

Philipp Sjøen imponerte voldsomt sommeren 2014, men fallet i Klingenthal i verdenscupåpningen ble starten på nedturen. Bækkelaget-hopperen fant aldri rytmen på snø. I sommer har talentet slitt med motivasjonen. Han forsøkte å rekke hoppuken, men var aldri nær en plass denne gangen.

Hoppukelaget 2015/16: Johann Forfang (Tromsø), Kenneth Gangnes (Kolbukameratene), Daniel-André Tande (Kongsberg), Andreas Stjernen (Sprova), Anders Fannemel (Hornindal), Joachim Hauer (Bækkelaget) og Halvor Egner Granerud (Asker).

(NTB)

Instagram Følg @dagbladet.no på Instagram
Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer