Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Tom Høgli ferdig på landslaget

31-åringen legger opp etter EM-fiaskoen.

LEGGER OPP: Tom Høgli gir seg på landslaget.  Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet  .
LEGGER OPP: Tom Høgli gir seg på landslaget. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet . Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

BUDAPEST (Dagbladet): Tom Høgli har spilt sin siste landskamp for Norge. Det forteller 31-åringen til Dagbladet etter 2-1-tapet for Ungarn i Budapest.

- Jeg er ferdig her nå. Det kjennes rett og naturlig ut, sier Høgli.

Dermed er karrieren med flagget på brystet over for veteranen. Høgli debuterte på landslaget i 2008, og etablerte seg raskt som en klippe i forsvar som kunne bekle begge backene. 

- Vemodig Nå stopper Høgli på 49 kamper og to scoringer for Norge. Ettersom landslagssjef Per-Mathias Høgmo valgte å bruke Haitam Aleesami i stedet mot Ungarn i kveld, ble torsdagens 1-0-tap på Ullevaal for samme nasjon hans siste i den røde trøya.

Det betyr at en epoke er over, og det oppleves vemodig.

- Ja, det er det. Det er selvfølgelig vemodig. Jeg har hatt mange fine år på landslaget, sier Høgli.

I tillegg til å være en bunnsolid forsvarsspiller, har 31-åringen også har gjort seg bemerket som en reflektert, sympatisk og samfunnsengasjert person utenfor banen. 

Selv om han ble vraket til fordel for Aleesami i kveld og ikke fikk avsluttet landslagskarrieren på den måten han ønsket, bærer han heller ikke nag til Høgmo. Høgli forteller at han forstår valget, siden mannen som fikk sjansen i stedet er regnet for å være bedre offensivt.

- Ja, det gjør jeg. Sånn er internasjonal fotball. Vi trengte et mål, så det var fornuftig, forteller Høgli.

Tror på landslaget Til tross for nedturen som endte med at Norges rekke på 15 år uten en mesterskapsdeltakelse forlenges til minst 18 år, har Høgli tro på at spillerne som blir med videre kan utrette store ting i fremtiden og ta seg til VM i Russland i 2018.

- Jeg er veldig positiv. Det er gode spillere med et skyhøyt nivå. Vi må bare få opp skarpheten litt - både offensivt og defensivt. Da skal dette bli veldig bra. Jeg håper bare at vi kan lære litt av dette her, sier Høgli.

- Hvordan var det å ryke i playoffen på denne måten?

- Vi er skuffet. Vi hadde håpet på å klare dette. Det er to jevne kamper, men dessverre er det Ungarn som som bikker resultatet i sitt favør, sier Høgli før han setter seg inn i den ventende landslagsbussen for aller siste gang etter en kamp.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!