Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Eliteserien 2017:

Tom Høgli kommer ikke til Tromsø i sommer likevel

Må vente til 2018.

PÅ VENT: Tom Høgli blir ikke Tromsø-spiller før i 2018. FC København vil beholde sin norske back, og har gitt Tromsø solide motytelser for å få avtalen gjennom.
<span style="background-color: inherit;">&nbsp;Foto: Vegard Wivestad Grøtt / NTB scanpix</span>
PÅ VENT: Tom Høgli blir ikke Tromsø-spiller før i 2018. FC København vil beholde sin norske back, og har gitt Tromsø solide motytelser for å få avtalen gjennom.  Foto: Vegard Wivestad Grøtt / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Tom Høgli blir ikke Tromsø-spiller før i 2018. FC København vil beholde sin norske back, og har gitt Tromsø solide motytelser for å få avtalen gjennom.

Høgli skulle etter planen vært Tromsø-spiller fra juli 2017. Nå blir han i stedet værende i FC København ut året. Det bekrefter Tromsø i en pressemelding mandag.

En skade i FCK har ført til at manager Ståle Solbakken ønsker å ha lagets norske høyreback disponibel i sommerens mesterligakvalifisering og i første del av den nye sesongen i den danske Superligaen.

Alt tyder på at Høgli vil bli satset på som høyreback i denne perioden.

Dermed må Tromsø vente på å få den tidligere landslagsprofilen hjem.

– For Tromsø IL har dette vært en vanskelig sak, men vi har valgt å ta hensyn til Toms ønske om å utsette hjemkomsten til januar. Han vil få en mulighet til å spille mesterliga samt få en god avslutning på sin karriere i FCK, sier Tromsøs sportssjef Svein-Morten Johansen.

For å beholde Høgli har Tromsø inngått en avtale med FCK som innebærer både en økonomisk kompensasjon samt et bredt samarbeid med den danske toppklubben.

– TIL har inngått en meget god avtale med FC København som innebærer et fast grunnbeløp og en bonus for mesterligaen i 2017 og 2018. Til sammen kan TIL oppnå millionbeløp som vil gjøre dette «salget» til det største siden Saliou Ciss gikk til Valenciennes, sier Svein Morten Johansen.

Han røper videre at Tromsø vil nyte godt av avtalen på flere områder.

– Avtalen inneholder også et spennende samarbeid med FCK der de kommer til Tromsø for å spille en oppvisningskamp. TIL får bruke FCK sitt speidernettverk de neste årene, og FCK åpner opp klubben for kompetansedeling både på utvikling og A-lag, sier han.

– FCK ligger nå langt fremme på disse områdene. Samarbeidet skal være konkret, og Tom Høgli vil være garantisten for dette samarbeidet, tilføyer Johansen.

(NTB)