TAR ET OPPGJØR:  Landslagsback Tom Høgli mener politikerne kunne gjort mer i kampen mot mobbing. Til høyre landslagets materialforvalter Per Svendsen. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix
TAR ET OPPGJØR: Landslagsback Tom Høgli mener politikerne kunne gjort mer i kampen mot mobbing. Til høyre landslagets materialforvalter Per Svendsen. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpixVis mer

Tom Høgli til kamp mot mobbing - angriper politikerne

Landslagsbacken: - Er dessverre ingen vinnersak.

(Dagbladet): - Vi skal ikke sitte og se på at en 10-åring blir psykisk torturert på grunn av feil og mangler i andres øyne.

Det skrev landslagsback Tom Høgli (29) i en hilsen da verdensdagen for pyskisk helse ble arrangert i Skånlandshallen i Troms nylig.

- Det var et viktig budskap Høgli hadde til de om lag 300 frammøtte, skriver Harstad Tidende.

Utrygge Avisa gjengir hilsenen i sin helhet på sin nettside. Den ble forberedt i dagene før kampen mot Slovenia fredag, der Norge tapte 3-0.

- Dere skal vite at et sted mellom 40-60.000 barn går hver dag utrygge til skolen. Det er vårt ansvar å sørge for at det må det bli slutt på, sier Høgli.

Han fortsetter:

- Vi har nettopp vært gjennom et stortingsvalg i Norge. Mobbing var dessverre ingen vinnersak i denne valgkampen heller. I norsk politikk er det tydeligvis viktigere å øke den materielle levestandarden til en del av befolkningen enn å sørge for at alle samfunnsborgere har det bra.

Og:

- Hvorfor snakker politikerne våre kun om å videreutdanne lærere i realfag og aldri videreutdanning til håndtering av mobbing?

Svikter - Der myndighetene svikter, skal vi andre stå opp og hjelpe alle de som trenger det i dagens samfunn. Mobbing er det mest simple og primitive som finnes, fortsetter Høgli.

Artikkelen fortsetter under annonsen

- Jeg bor for tiden utenlands, men ønsker å bidra på dette dette feltet når jeg flytter tilbake.

Høgli spiller i belgiske Club Brugge, og kontrakten går ut i mai neste år. Overfor Dagbladet signaliserer han at det kan bli aktuelt å flytte tilbake etter sesongen.

Høgli har utviklet seg til å bli en av landslagets viktigste spillere.

Norge forbereder kamp mot Island tirsdag.

VIKTIG BRIKKE FOR NORGE:  Tom Høgli, her sammen med landslagstrener Per-Mathias Høgmo. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix
VIKTIG BRIKKE FOR NORGE: Tom Høgli, her sammen med landslagstrener Per-Mathias Høgmo. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix Vis mer