- MÅ ØVE: Tom Høgli peker på flere ting det norske landslaget må bli bedre på, men påpeker at Russland-kampen i hvert fall ga et bedre resultat enn 0-4 mot Frankrike. Foto: Erlend Aas / NTB Scanpix
- MÅ ØVE: Tom Høgli peker på flere ting det norske landslaget må bli bedre på, men påpeker at Russland-kampen i hvert fall ga et bedre resultat enn 0-4 mot Frankrike. Foto: Erlend Aas / NTB ScanpixVis mer

Tom Høgli tror han vet hva som er galt med det norske landslaget

Dødballene. Blant annet.

Som vanlig havnet Norge under 0-1. - Det må vi finne ut av, sier Tom Høgli etter 1-1 mot Russland.

Brugge-proffen er lei at Norge alltid havner bakpå.

- Vi må finne ut hvorfor vi alltid slipper inn 0-1. Det er tungt å komme bakpå. Og vi må bli farligere på egne dødballer og kontringer. Vi må bli litt mer «killer» der, slik at vi kan vinne kamper 1-0 eller 2-1. Det må skjerping til i begge boksene, sier Høgli til NTB.

- Vi må øve Lørdagens hjemmelandskamp mot Russland var intet unntak. Oleg Sjatov ga russerne ledelsen før tre minutter var spilt i mai-sola. Flere ganger, spesielt i 1. omgang, glapp de norske markeringene. Russer etter russer fikk komme til farlige avslutninger.

- Det må vi se på. Vi har ikke spilt mye sammen. Vi må øve. Det skal vi gjøre inn mot Italia-kampen. Mot de beste lagene i verden blir du straffet for slikt. Det må vi løse. Vi må bli mer kyniske og ta mer ansvar, renske unna og det blir for ofte at de får komme til avslutninger. Jeg håper ikke vi er for snille, men vi har en jobb å gjøre, medgir Høgli.

Framgang Han ser imidlertid framgang etter det stygge firemålstapet i Frankrike.

- Resultatmessig er det fremgang. Det var tungt i varmen. Vi gjorde en voksen kamp. Det var igjen et godt lag vi møtte. Så fikk vi den vanlige i fleisen og ble liggende under 0-1. Det er alltid tungt å måtte komme tilbake, men det er bra at vi helt mot slutten hadde noen overganger hvor vi kunne vunnet om vi var litt mer nøye, sier Høgli.

Den siste halvdelen av annenomgangen var positiv, sett med norsk øyne. Da skapte «nye Norge» flere farligheter.

- Jeg likte de siste 20-25 minuttene, hvor det offensive spillet ble bra. Da vant vi ballen ofte på midtbanen og tok dem litt i ubalanse. Det var bra. Og Gamsten kom inn med sin farlige fot. Det viser at vi har litt å spille på. Vi må bare prøve å utvikle dette videre mot kvaliken, sier Høgli.

Første hinder på vei mot EM i Frankrike 2016 heter Italia. De kommer til Ullevaal 9. september.

(NTB)