Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Tom i form

Etter flere sesonger med skadeproblemer var Tom Stiansen tilbake i verdenstoppen med 7. plass i tirsdagens verdenscupslalåm i Aspen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det er den beste plasseringen 31-åringen har hatt siden 4. plassen i Madonna di Campiglio før jul i 1999. I storslalåmrennet i Alta Badia påfølgende helg skadet han seg alvorlig.

Tirsdag var verdensmesteren fra 1997 ikke bedre enn nummer 29 etter første omgang, men kjørte viste gamle mestertakter i finaleomgangen med nest beste omgangstid.

- Dette var bedre, ja, sa en fornøyd Stiansen etter «comebacket». I mandagens sesongåpning kom han ikke til finaleomgangen.

- Det har gått veldig bra på trening, og endelig klarte jeg å slappe av i renn også, fortalte han.

Og hvilke planer har så den gamle storkjøreren for sesongen? Kan han bli like god som før?

- Jeg håper jeg kan gjøre noe veldig bra denne sesongen, sa Stiansen, og er ikke fremmed for NTBs forslag om et nytt gull - denne gang i OL.

- Det ville ikke vært meg imot, det nei. Men først må jeg jobbe for å få bedre startnummer, sa Stiansen, startet som nummer 35 tirsdag.

Jobben er i gang.

Aamodt skled fra pallen

Kjetil André Aamodt falt fra 5. til 18. plass i Aspen med en skrens og en rotasjon.

Aamodt lå godt an til å forbedre mandagens 4. plass med en god start på finaleomgangen tirsdag. Men så føk skiene feil vei i en port, Aamodt måtte korrigere voldsomt, og den gode plasseringen røk.

Aamodt var ikke den eneste som slet på en dag da Norge hadde tre blant de ti beste. Ole Kristian Furuseth røk ut allerede i første omgang.

Harald Christian Strand Nilsen fortsatte å plukke verdenscuppoeng med sin 19. plass.

Førstereis

Truls Ove Karlsen beviste at han hører hjemme på verdenscuplaget med 8. plass i slalåmrennet i Aspen mandag.

26-åringen har sin første sesong på verdenscuplaget, og var en plass fra å komme til finaleomgangen i slalåmdebuten søndag.

Mandag gikk det bedre. Karlsen var nummer ti etter første omgang, og klatret altså enda to plasser etter hvilen.

–Jeg var nervøs i går. I dag var jeg mer aggressiv. Det var deilig å se at jeg kan kjøre bra nok på dette nivået, sa Karlsen – som ble forfremmet fra europacuplaget foran denne sesongen.

–Det ble litt rock’n’roll i finalen. Men det gikk jo fort, sa han fornøyd.

Førstereisgutten delte 8. plassen med en betydelig mer merittert nordmann. Men Lasse Kjus var ikke overrasket over at nykommeren var like god som ham.

–Jeg visste jo at Truls Ove kan kjøre fort. Han er god i slalåm og vant NM i fjor, sa Kjus, som var både fornøyd og misfornøyd med sin egen kjøring.

–Jeg er positivt overrasket over at det gikk såpass bra. Men det er fortsatt mye å rette på. Det skal bli enda bedre, lovte Kjus – nummer 8 sammen med Truls Ove Karlsen mandag.

(NTB)

Hele Norges coronakart