Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

- Tom kunne blitt fotballinvalid. Karrieren kunne vært ødelagt

Landslagslege raser mot Gerrard etter denne taklinga på Høgli.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Norge - England 0-1

Tom Høglis 25. landskamp ble neppe den opplevelsen gullklokkejubilanten hadde sett for seg på forhånd

Åtte minutter før pause ble skånlendingen taklet knallhardt av England- og Liverpool-kaptein Steven Gerrard.

Midtbanestjernen kom inn med knottene først i en voldsom fart, og traff Høgli på foten. Club Brügge-backen gikk ned for telling med voldsomme smerter, og ble erstattet av Espen Ruud.

- Tom kunne blitt fotballinvalid. Karrieren kunne vært ødelagt, sier landslagslege Thor Einar Anderssen til NRK som mener taklingen kvalifiserte til et soleklart rødt kort.

Gerrard selv mener det ikke var noe galt med taklinga, som bare resulterte i tilsnakk fra dommer Michael Weiner fra Tyskland, siden det var snakk om en treningskamp.

- Taklinga var «fair and square». Jeg håper gutten har det bra, sier Gerrard etter kampen.

Roy Hodgson mener også at taklingen var grei.

- Det var en fair takling, synes jeg. Han hadde ikke til hensikt å skade ham, og Gerrard kom ikke med knottene opp. Det var en tøff og modig takling, som jeg håper spillerne våre også prøver å gjøre i EM, for det viser at vi er dedikerte, sier Hodgson.

- Skikkelig smell - Jeg ser den ikke så godt, men jeg tror han kommer litt for sent. Tom har tatt bilder, og vi tror ikke det er noe brudd, men han har fått en skikkelig smell. Vi vet ikke hvor alvorlig det er ennå, sier landlsagssjef Egil «Drillo» Olsen etter kampen.

- Synes du taklinga kvalifiserte til rødt kort?

- Jeg er ingen dommer, sier Drillo.

- Ikke en stygg spiller John Arne Riise kjenner Gerrard godt fra sine syv sesonger i Liverpool, og snakket med Gerrard om taklingen etter kampen.

 - Jeg sa til ham etter kampen at det var en typisk Gerrard-takling, han har gjort dette mange ganger før. Jeg vet ikke om den var stygg eller ikke, men han er ingen stygg spiller. Så hvis ham traff ham, var det ikke med vilje, i hvert fall, sier Riise til Dagbladet.

Etter å ha vært på sykehuset for å ta røntgen av foten viste det seg at det ikke var et brudd i Tom Høglis ankel.

- Søndag skal vi gjennomføre CT av fotroten, som det heter, sier landslagslege Thor Einar Andersen ifølge NTB.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!