Tom Lund-statuen har fått hodet kappet av

Bare tre dager før hatoppgjøret mellom LSK og Vålerenga.

(Dagbladet): Statuen av LSK-helten Tom Lund har fått hodet kappet av i natt.

- Alle vet at Tom Lund-statuen er et viktig symbol for klubben. Han er vår aller største og beste spiller gjennom tidene. Den har sterk betydning for oss, men vi lar oss ikke provosere så mye, sier sportsdirektør i Lillestrøm, Torgeir Bjarmann, til Dagbladet.

Hodet forsvunnet Hvem som står bak hærverket er ennå ikke klart, men styreleder i Lillestrøm er tydelig opprørt.

- Det er leit at noe sånt kan skje. Det er utafor hva vi kunne tenke oss. De som har gjort det har vel ikke tenkt seg riktig godt om, tror jeg. Selv om det skal være litt rivaleri, med fotball, er dette å dra det for langt, sier Frank Grønlund, administrativ nestleder i Lillestrøm og god venn av Tom Lund.

Hodet er så langt ikke funnet.

Blir anmeldt - Det som har skjedd har skjedd, men vi vet ingengting om hvem som har gjort det eller noen ting, sier Torgeir Bjarmann.

Bjarmann bekrefter at halshoggingen vil bli anmeldt til politiet. Nå håper LSK at statuen kan få hodet tilbake.

- Vi får ta kontakt med han som har laget skulpturen og høre om det er mulig å fikse dette her. Vi kommer også til å be de som har gjort dette her om å komme tilbake med hodet.

Vil ikke spekulere Søndag møter Lillestrøm og Vålerenga til det største hatoppgjøret i norsk fotball. I forkant har VIF-trener Kjetil Rekdal kommet med en bønn til fansen om at de må oppføre seg.

- Forhåpentligvis blir det ikke noe tull. Men det er alltid noen som liker å slå litt på hverandre. Oppfør dere! Vi trenger ikke mer bråk, sa Rekdal til Dagbladet i går.

Torgeir Bjarmann ønsker ikke å spekulere i om de tror at det VIF-fans som står bak halshoggingen.

- Jeg har ingen formening om hvem som har gjort det per dags dato, da er det ikke så mye annet å få gjort enn å anmelde det, sier Bjarmann.

Talsmann i Klanen, Christian Kjellsen, sier han ikke har kjennskap til hvem som står bak herværket.

- Men jeg skjønner jo at det er naturlig å skylde på oss. Vi har fått inn en del drittunger som er mer opptatt av LSK enn Vålerenga, sier talsmannen til Romerikes Blad.

Ikke første gangen Også tidligere er statuen av Tom Lund blitt utsatt for herværk.

Tilbake i 2002 ble statuen kledd i Vålerenga-drakt, satt på nisselue og dekt i maling. Aftenposten skrev da at Tom Lund-statuen også var blitt tisset på.

I 2007 var Tom Lund-statuen igjen dekt i maling. Bare en måned etter at statuen var dekket i hvitmaling, ble den så malt i grønt, rødt og hvit.

 MISTET HODET:  Statuen utenfor Åråsen av Tom Lund har fått hodet kappet av i natt. Foto: Øistein Norum Monsen / DAGBLADET
MISTET HODET: Statuen utenfor Åråsen av Tom Lund har fått hodet kappet av i natt. Foto: Øistein Norum Monsen / DAGBLADET Vis mer