Tom Nordlie bekymret over ungdommenes form

Har vikariert som gymlærer.

USIKKER TRENERFRAMTID: Tom Nordlie sluttet i FFK for ett år siden og har siden vært uten klubb. Foto: John T. Pedersen /Dagbladet

Behandlet eller vurdert som ferdig av bildedesk
USIKKER TRENERFRAMTID: Tom Nordlie sluttet i FFK for ett år siden og har siden vært uten klubb. Foto: John T. Pedersen /Dagbladet Behandlet eller vurdert som ferdig av bildedeskVis mer

Tidligere Lillestrøm- og Start-trener Tom Nordlie har vikariert som gymlærer i videregående skole. Han likte ikke alt han så når det kommer til ungdommenes fysiske form.

Nordlie jobbet også som lærer fra slutten av 1980-tallet.

- Mange av dagens elever på idrettsfag har problemer med å gjøre det samme som de fikk til da. Folk er rett og slett i dårligere form, sier Nordlie til Romerikes Blad.

Gym på timeplan Sammen med sin mangeårige makker Arne Kristian Hansen, duoen var blant annet i Viking og Fredrikstad, har Nordlie trent elever på Lørenskog videregående skole i fire måneder.

- Det er ikke utelukkende elevenes og lærernes ansvar: Med så få gymtimer man har i dagens teknologiske verden, har man i realiteten ikke mye mulighet til å påvirke det fysiske forfallet. Gym bør på timeplanen hver eneste dag på alle klassetrinn, sier duoen til RB.

Ifølge lokalavisen er det uklart om eller når Nordlie kommer tilbake som fotballtrener.

- Det er en veldig viktig jobb å være lærer. Jeg trivdes sammen med ungdommene og synes de er skikkelig ålreite, sier Nordlie.

Han mener ungdommene liker å bli satt krav til.

- Man er nødt til å trimme det viktigste først, hjerte, lunger, rygg og mage. Det er for mye kanonball, hjørnefotball og Haien kommer, sier Nordlie til Romerikes Blad.

Helsegevinster Parhestene Nordlie og Hansen forteller at toppidretten begynner å bli bekymret over ungdommer med dårlig form.

- Jeg har snakket med lærere i hele landet som opplever akkurat det samme. 3000-metertidene i militæret har gått opp ett minutt de siste årene. Toppidretten er bekymret fordi utvalget blir mindre. For ikke å snakke om de helsemessige gevinstene man kan dra ut. Og det er det viktigste for samfunnet, sier Hansen.

(NTB)