Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Vålerenga vant 2-1 mot Skeid

Tom Nordlie etter VIF-tapet: - Jeg synes vi er best

Vålerenga-midtstopper Felipe Carvalho (24) sikret avansement med sin tredje scoring på tre kamper.

Live-published photos and videos via Shootitlive

  • Skeid - Vålerenga 1-2 (0-1)

NORDRE ÅSEN (Dagbladet): På et stappfullt Nordre Åsen Idrettsanlegg tok Skeid imot Vålerenga i et møte mellom gamle rivaler og lagkamerater.

Skeid-assistent Morten Berre har legendestatus i Vålerenga med 336 kamper og 70 mål for de kongeblå, mens Vålerenga-kaptein Daniel Fredheim Holm slo gjennom i Skeid før han dro til Vålerenga i 2004.

Året før vant Skeid 3-1 mot Vålerenga i kvartfinalen i cupen. Da spilte Fredheim Holm for Skeid, mens Berre på Vålerenga.

Skeid-trener Tom Nordlie var trener for nåværende VIF-trener Ronny Deila i Odd i 1998-1999. Han trente Vålerenga da de rykket ned i 2000.

Skeid-treneren så ikke på 3-0-seieren mot Sandefjord forrige cuprunde som en cupbombe, men innrømmet overfor NRK at et avansement mot Vålerenga ville være det.

Onsdag var Tom Nordlies menn nære å detonere den bomba.

Nordlie: - Vi er best

- Jeg er fornøyd med prestasjonen og vi skaper sjanser. Jeg valgte et lag som var hurtig, men litt dødballsvakt, og så fikk vi to dødballer imot, sier Tom Nordlie til Dagbladet etter kampen.

Vålerenga tok ledelsen etter at Bård Finne scoret på et frispark etter halvtimen spilt. Felipe Carvalho økte til 2-0 etter en dødball i det 51. minutt.

- Hadde jeg valgt et dødballag, så hadde vi kanskje ikke hengt med i presset. Jeg synes faktisk at vi er best, sier Nordlie.

Johannes Nunez Godoy reduserte kvarteret seinere. Skeid presset på etter utlikningen, men den kom aldri.

- Vanskelig bane

Vålerenga-trener Ronny Deila mener hans Vålerenga vant fortjent.

- Det er en tøff kamp, men jeg synes vi er best. Jeg er fornøyd med gutta. De slåss gjennom hele kampen selv om det er en veldig vanskelig bane å spille på, sier Ronny Deila til Dagbladet.

Vålerenga-treneren utdyper:

- Det er et kunstgress fra før krigen. Det blir tøft da, men sånt må man beherske, og det synes jeg vi gjør i dag, fortsetter Deila

Vålerenga møter Tromsø på bortebane i den fjerde cuprunden.

- På bortebane blir alt tøft, men vi har jo vært best på bortebane, så det kan passe oss godt, sier Deila om møtet med Tromsø.

Frisparkmål fra Finne

Skeid hadde bare sluppet inn ett mål denne sesongen i både serie og cup, og man kunne se hvorfor.

Vålerenga sleit med å håndtere Skeids intense press og spilte på seg flere brudd. Skeid var derimot ikke presise nok til å utnytte Vålerengas pasningsfeil.

- Vi får mye brudd, men så slår vi bort ballen der midtstopperne deres ligger bredt og vi har åpne gater mot mål, sier Nordlie.

Da første omgang var halvspilt, var det ingen store sjanser å skrive hjem om, men i det 32. minutt smalt det.

Amin Nouri kombinerte fint med Simen Juklerød, og smalt til fra venstrekanten. Skuddet gikk tverrliggeren og ned. Skeid fikk klarert.

I det 38. minutt fikk Vålerenga frispark fra 22-23 meter, og da skulle den sitte for de kongeblå.

Bård Finne la ballen flott over muren og i mål. Skeid-keeper Emil Fiskvik maktet ikke å få ei hånd på bergenserens skudd.

Kritisk til dommeren

Etter kampen var Tom Nordlie kritisk til linja dommerne la.

- Det er ingen kontroversielle avgjørelser bortsett fra at vi skal ha frispark før scoringa deres. Så får de et billig frispark og scorer. Jeg føler også at det er mange femti-femti-situasjoner hvor vi blir blåst imot, sier Nordlie.

Skeid-treneren mener dommerteamet la en høy og bra linje i første omgang. Samtidig føler han at de plutselig endret den mot slutten av første omgang og ut i andre omgang.

- Det synes jeg er litt kjipt med dommere av eliteseriestandard. De må være like motiverte når de dømmer Skeid som når de dømmer Rosenborg. Det er ikke han som avgjør det. Vi kan vippe det til vår fordel, men vi får ikke noe igjen for det harde arbeidet med presset når vi blir avblåst, sier Nordlie, før han legger til:

- Jeg skylder ikke på dommeren. Han sa han gjorde så godt han kunne, men det hender at jeg også har gjort det, men at jeg likevel har fått sparken, ler Skeid-treneren.

Ny Carvalho-scoring

Vålerenga åpnet andre omgang best, og etter 51 minutter spilt økte Ronny Deilas menn til 2-0.

Først ble et Vålerenga-skudd slått til corner av Skeid-keeper Fiskvik. På hjørnesparket falt ballen ned til midtstopper Felipe Carvalho som banket inn 2-0.

Det var uruguayanerens tredje mål på tre kamper.

Carvalho scoret Vålerengas eneste mål i 1-0-seieren mot Grorud forrige cuprunde.

Innbytter reduserte

Etter scoringen tok Tom Nordlie grep. Han satte inn Johannes Nunez Godoy for Mustafa Ahmad, og Godoy brukte bare åtte minutter på å redusere.

Hassan Yousef spilte Godoy alene med keeper, og 22-åringen skjøt inn reduseringen via stolperota.

«Oksene» kom på flere farlige visitter på kantene, men innleggene ble ryddet unna av Vålerenga-forsvaret.

Fem minutter før slutt var de svært nære å utlikne.

En corner ble slått mot første stolpe. Innbytter Sander Flåte stanget ballen en halv meter over mål.

Vålerenga vinner 2-1 mot Skeid, og avanserer med det til cupens fjerde runde.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media