- Tom Nordlie får ikke RBK-jobben, uansett hvor mye han frir på TV

Sier Mini Jakobsen.

I NEDRYKKSSTRIDEN: Tom Nordlie kjemper for å holde Sandnes Ulf i Tippeligaen, men sier ikke nei til et tilbud fra Rosenborg. Foto: Jan Kåre Ness / NTB Scanpix
I NEDRYKKSSTRIDEN: Tom Nordlie kjemper for å holde Sandnes Ulf i Tippeligaen, men sier ikke nei til et tilbud fra Rosenborg. Foto: Jan Kåre Ness / NTB ScanpixVis mer

(Dagbladet): Rosenborg har vunnet åtte av 12 kamper under Kåre Ingebrigtsen (49). Nå kan det gå mot fast ansettelse som trener.

Styret kartlegger kandidater. Det har gitt seg selv frist fram til jul med å finne en permanent løsning etter Per Joar Hansen, som fikk sparken i juli.

Skal vi tolke signalene i Trondheim, blåser vinden i Ingebrigtsens retning.

Også flere klubblegender mener 49-åringen er den beste løsningen.

- Jeg har ønsket Kåre i mange år. Før var det litt planløst. Nå er systemet bedre, og Kåre har gjort en god jobb, sier Roar Strand, som har 417 seriekamper for klubben.

- Tallenes tale er klare, framholder den tidligere spissen Gøran Sørloth overfor Dagbladet.

- Kåre jobber i god Rosenborg-ånd, sier Jahn Ivar «Mini» Jakobsen.

- Godt valg Venner og tidligere lagkamerater: Ja, definitivt. Men også Adresseavisen slår et slag for den nåværende løsningen.

- Kåre Ingebrigtsen ser ut til å være et godt valg, skriver kommentator Kjetil Kroksæther.

Rosenborg reiser til Skien søndag. Med seier over Odd er muligheten for seriesølv stor. Fire poeng skiller lagene når to runder gjenstår.

Ingebrigtsen slapp alt han hadde i hendene da Rosenborg ringte i sommer. Han sa opp jobben som assistenttrener i Viking.

- Vi er oftere i angrep, og scorer flere mål nå. Men fortsatt er det masse å hente på området samhandling og relasjoner, analyserer Sørloth.

- Dette har ikke noe med at vi er gode venner. Men vi har vokst opp i den samme skolen under Nils Arne Eggen, sier Mini.

FAVORITT:  Kåre Ingebrigtsen blir av mange betraktet som favoritt til å overta Rosenborg permanent. Foto: Stian Lysberg Solum / NTB scanpix
FAVORITT: Kåre Ingebrigtsen blir av mange betraktet som favoritt til å overta Rosenborg permanent. Foto: Stian Lysberg Solum / NTB scanpix Vis mer

- Filosofien er at Rosenborg heller skal vinne 3-2 enn 1-0. Rosenborg må underholde. Jeg liker også hvordan Kåre selger klubben utad.

Odd-trener Dag-Eilev Fagermo seilte opp som den største utfordreren til Ingebrigtsen. Han har nå forlenget kontrakten med Skiens-klubben, og har sånn sett satt seg selv på sidelinja.

Tom Nordlie, Bob Bradley, Ole Gunnar Solskjær og Trond Sollied er andre navn som figurerer i spekulasjonene.

Mangler autoritet - Tom Nordlie får ikke jobben, uansett hvor mye han frir på TV. Solskjær har ikke bedre egenskaper enn Kåre, selv om han gjorde en fantastisk jobb i Molde, sier Mini.

- Slik jeg ser det er Sollied - med sin erfaring - den sterkeste utfordreren. Men da må han være klar på at han vil flytte hjem. Og da er Kåre muligens aktuell som assistent.

Adresseavisens kommentator mener at Ingebrigtsen mangler litt naturlig autoritet, men at han er flink til å få med seg folk.

Skryter - Kåre har Rosenborg i blodet, og vet hvordan vi skal spille. Vi begynner å se ut som et angrepslag igjen, sa Pål André Helland til Dagbladet tidligere i høst.

Angrepsspilleren har blomstret under Ingebrigtsen. Det samme kan ikke sies om Morten Gamst Pedersen og Stefan Strandberg, som har slitt med spilletid. Spørsmålet er hva som skjer med stallen.

- Det viktigste er å opptre homogent med tanke på rollebygging, sier Sørloth.

Styreleder Ivar Koteng har sagt i hele høst at klubben kartlegger flere kandidater.

- Mange ganger under Erik Hamrén, Jan Jönsson og Per Joar Hansen var jeg glad for at jeg fikk betalt for å se Rosenborg. Sånn er det ikke lenger, påpeker TV 2-ekspert Mini.

TV 2-EKSPERT: Jahn Ivar Mini Jakobsen. Foto: Aleksander Andersen / NTB Scanpix
TV 2-EKSPERT: Jahn Ivar Mini Jakobsen. Foto: Aleksander Andersen / NTB Scanpix Vis mer