Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Tom Nordlie ferdig i Avaldsnes med umiddelbar virkning

Benytter seg ikke av tippeligaklausul.

FERDIGJOBBET: Tom Nordlie er ferdig som trener i toppserieklubben Avaldsnes. Det skriver klubben i en pressemelding i kveld. Foto: Carina Johansen  / NTB Scanpix
FERDIGJOBBET: Tom Nordlie er ferdig som trener i toppserieklubben Avaldsnes. Det skriver klubben i en pressemelding i kveld. Foto: Carina Johansen / NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Tom Nordlie er ferdig i toppserieklubben Avaldsnes. Det skriver klubben i en pressemelding i kveld.

Verken klubben eller Nordlie ønsket i utgangspunktet å kommentere avskjeden ytterligere.

Kontraktsklausul Styreleder Helge S. Gaard røper likevel overfor Dagbladet at Nordlie hadde en klausul i sin kontrakt med Avaldsnes om at han kunne ta over en tippeligaklubb dersom det ble aktuelt.

- Han hadde en klausul om at han kunne forlate oss dersom en tippeligaklubb kom på banen, men den klausulen er ikke utløst når han nå forlater oss, sier Gaard til Dagbladet.

- Er dere fornøyde med jobben Nordlie har gjort i Avaldsnes?

- Ja, absolutt. De sportslige prestasjonene taler jo for seg. Vi er klare for cupfinalen og ligger på 2. plass i serien. Når det er sagt, så vil vi fortsatt ha kontinuitet uten Tom. Resten av det sportslige støtteapparatet vårt fortsetter. Vi har ingen grunn til å legge om noe.

«Andre ting i livet» Som pressemeldingen antyder ligger det dermed personlige årsaker til Nordlies plutselige farvel.

I pressemeldingen, som er lagt ut på klubbens hjemmeside og underskrevet av Nordlie og styreleder Helge S. Gaard, står det:

«Avaldsnes idrettslag bekrefter at klubben og Tom Nordlie har kommet til enighet om å avslutte samarbeidet. Tom Nordlie og klubben beklager tidspunktet dette skjer på da vi har kvalifisert oss til cupfinalen og ligger i posisjon med 4 poengs forsprang til å få en plass i Champions League. Men noen ganger må man sette andre ting i livet foran fotball.

Tom Nordlie ønsker klubben, støtteapparat og spillerne lykke til videre og håper på fortsatt suksess. Klubben takker Tom Nordlie for innsatsen som blant annet har resultert i at klubben er klar for cupfinalen og ligger godt an i kampen om en plass i kommende års Champions League.

Klubben ønsker Tom Nordlie lykke til videre. Verken Tom Nordlie eller AIL vil komme med ytterligere kommentarer».

Snaut år Avaldsnes ligger for øyeblikket på 2. plass i serien, og er klar for cupfinalen mot serieleder Lillestrøm.

Nordlie signerte for Avaldsnes i desember i fjor. Kontrakten var bare på et år. Det snaue året som trener for Avaldsnes var hans første erfaring med kvinnefotballen siden han trente Skedsmos kvinnelag på 80-tallet.

Nordlie har også trent Odd, Vålerenga, Start, Viking, Fredrikstad og Sandnes Ulf i Tippeligaen.

Dagbladet har ikke lyktes med å få tak i Tom Nordlie i kveld.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!