Tom Nordlie og John Arne Riise kritiserer Høgmo etter stortapet

- Må sette krav! Kreve mer!

Kroatia-Norge 5-1 (1-0)

ZAGREB/OSLO (Dagbladet): I en kamp hvor Norge til tider var på høyde med Kroatia, ble det likevel 5-1 og en utklassingsseier for hjemmelaget.

Det gjorde at Per-Mathias Høgmo etter kampslutt likevel var fornøyd med lagets prestasjon.

- Egentlig er jeg fornøyd med ganske mye, det høres merkelig ut når vi taper 5-1, men vi er ikke gode nok i de defensive situasjonene som gjør at vi taper kampen, sa landslagssjefen like etter kampslutt.

Det får norske fotballprofiler som John Arne Riise og Tom Nordlie til å steile.

De tar til Twitter for å uttrykke sin overraskelse over Høgmos kommentarer.

Nordlie tvitret om hvordan han aldri har vært med på å få skryt etter et så stort tap som 5-1.

Riise svarer opp:

- I min tid ble vi slaktet etter slike kamper, uansett spill. 5-1 er mye i dagens fotball! Må sette krav! Kreve mer! skriver den tidligere landslagsspilleren.

Kroatia så ut til å ha full kontroll på kampen før Norge fikk straffespark på stillinga 3-0. Da våknet Norge og produserte et par gode sjanser, samt at hjemmelagets midtstopper Vedran Corluka pådro seg en utvisning.

Men selv om Nordlie er forbauset over landslagssjefens utspill, er han likevel tydelig på at det norske laget har flere ting å bygge videre på.

- Når man taper 1-5, så sier man i media at det er for dårlig, ærlighet! Så tar man tak i det positive for å gjenskape og videreutvikle dette, skriver han.

Nordlie har ikke besvart Dagbladets henvendelser lørdag kveld.

Også Riise understreker at han er trygg på at det norske landslaget vil bygge videre på prosjektet Høgmo har startet.

I samtale med Jan Åge Fjørtoft skryter 34-åringen av spillerne og deres potensial.

- Er uansett meget gode spillere! Og jeg mener det Høgmo og dere i systemet gjør er helt riktig! Men det tar tid, skriver venstrebacken.