Tom Nordlie sendt på tribunen

- Latterlig, mener LSK-treneren etter straffetap mot danske OB.

(Dagbladet.no): OB-Lillestrøm 2-2, 4-1 på straffer.

Tom Nordlie leder LSK i sin første obligatoriske kamp. Og sekunder før slutt i første ekstraomgang mot danske OB ble han sendt på tribunen.

Espen Søgård, som hadde gitt LSK ledelsen 2-1 ti minutter tidligere, ble tråkket på innsiden av ankelen i en duell med OBs ene nordmann Morten Fevang.

Nordlie mente det burde bli gitt gult kort, og sa klart fra. OBs assistenttrener var sterkt uenig, og det ble krangel på sidelinja. Det endte med at dommeren pekte Nordlie opp på tribunen.

- Treneren deres kjefter på meg, og jeg tar igjen. Og så er det jeg som må gå. Det er helt latterlig, sier Nordlie til TVNorge.

Brenne og Sundgot misset

Kampen endte 2-2 etter ekstraomganger og ble avgjort på straffespark.

Og mens OB scoret på alle de fire straffene de fikk ta, misset LSK på to av tre. Simen Brenne skjøt hardt midt i mål, og keeper Arek Onyszko reddet. Khaled Mouelhi scoret på Lillestrøms andre forsøk, men Arild Sundgot dundret den tredje i tverrliggeren.

VIST UT: Tom Nordlie ble sendt på tribunen rett før slutten av første ekstraomgang. - Latterlig, mener LSK-treneren. Han mener han bare tok igjen da OBs assistenttrener ga ham kjeft. Foto: Scanpix
VIST UT: Tom Nordlie ble sendt på tribunen rett før slutten av første ekstraomgang. - Latterlig, mener LSK-treneren. Han mener han bare tok igjen da OBs assistenttrener ga ham kjeft. Foto: Scanpix Vis mer

- Vi burde vel avgjort i ekstraomgangene. Heinz burde vel ikke gått ut på den der, sier Tom Nordlie, og sikter til keeper Heinz Müllers eneste feil i en eller strålende kamp.

Fire minutter inn i andre ekstraomgang var han ute i feltet og tapte en duell mot Jonas Borring som headet inn 2-2 for OB.

Tidlig LSK-ledelse

Fjorårets sølvvinner Lillestrøm var det siste norske håpet i Royal League også i år. Torsdag røk både Vålerenga og Brann ut i sine kvartfinaler.

LSK kom best i gang i dagens bortekamp mot Odense Boldklub. I kampens 12 minutt scoret Magnus Waade Myklebust.

Et oppspill mot Olivier Occean traff ryggen på en OB-forsvarer og ramlet ned like utenfor 16-meteren. Myklebust klinket ballen mot høyre kryss. Muligens streifet skuddet en motspiller, men ballen gikk i mål bak en sjanseløs OB-keeper Arek Onyszko.

Fevang utliknet

Det gikk imidlertid bare tre-fire minutter før utlikningen kom - også den fra en nordmann.

Et frispark inn i feltet spratt via magen til en OB-spiller til tidligere Odd Grenland-spiller Morten Fevang som kastet seg fram i duell med Kasey Wehrman og pirket ballen forbi Heinz Müller.

Lillestrøm kom under hardt press i det første kvarteret etter pause men holdt unna, mye takket være en god Müller i mål og sterk jobbing av blant annet Frode Kippe foran eget mål.

Myklebust skadd

Etter en times spill måtte Magnus Myklebust ut. Han fikk et kutt på siden av ansiktet da han ble truffet av albuen til en OB-spiller i en duell.

Lillestrøm klarte å ri av den verste stormen, og stillingen var fortsatt 1-1 etter at ordinær tid var ute.

Fem minutter inn i første ekstraomgang jagde Espen Søgård opp en ball i OBs straffefelt og banket ballen i mål.

Fire minutter inn i andre ekstraomgang gjorde en inntil da strålende Heinz Müller sin første feil i kampen. Han gikk ut for å bokse en ball, men tapte duellen mot Jonas Borring som dermed kunne heade i åpent mål.

To minutter seinere skjøt Simen Brenne i stanga for Lillestrøm. OB var også nær den avgjørende scoringen på et frispark, men ballen strøk utenfor stolpen.

Straffeseieren til OB betyr at semifinalene i Royal League spilles uten norske lag.

SCORET LEDERMÅLET: Magnus Myklebust gjorde 1-0 for Lillestrøm i det 12. minutt, men måtte ut med kuttskade etter en time.