Tom Nordlie trekker seg

Grodås, Slokvik og Johnsen overtar midlertidig.

LILLESTRØM/OSLO (Dagbladet.no): Tom Nordlie (46) trekker seg som Lillestrøm-trener med øyeblikkelig virkning. Det bekreftes på klubbens hjemmesider.

- LSK og Nordlie er enige om avslutningen, og betingelsene for denne, heter det i kunngjøringen.

- Spillerne ville ha forandring

I går ble det meldt at treneren mangler tillit i spillergruppa.

- Det stemmer at vi har hatt et møte der spillerne har ytret ønske om forandring, sa styreleder Per Mathisen da.

Hovedtrener Nordlie var ikke til stede på gårsdagens trening, men dette ble forklart med at han var på et seminar i regi av Norges Fotballforbund (NFF).

- Jeg er ikke overrasket over at han trekker seg. Når det er et såkalt spilleropprør, må styret handle raskt. Uten autoritet er det ikke mulig å vinne tilbake garderoben, så da er det naturlig at Tom går, kommenterer TV 2-ekspert Bengt Eriksen.

Trio overtar midlertidig

FERDIG I LSK: Tom Nordlie kom til klubben i sitt hjerte, men det varte bare i overkant av en sesong. I dag trakk han seg med umiddelbar virkning. Foto: HEIKO JUNGE/SCANPIX
FERDIG I LSK: Tom Nordlie kom til klubben i sitt hjerte, men det varte bare i overkant av en sesong. I dag trakk han seg med umiddelbar virkning. Foto: HEIKO JUNGE/SCANPIX Vis mer

Lillestrøm har slitt voldsomt i innledningen av sesongen, og storklubben ligger i øyeblikket nest nederst på tabellen i Tippeligaen. Spillerne har likevel holdt seg lojale, iallfall utad.

Oppsigelsen skjer idet det bare er fire dager til neste Lillestrøm-kamp, mot Bodø/Glimt.

Den kampen vil ledes av fysisk trener Erlend Slokvik, spillerutvikler Erland Johnsen og keepertrener Frode Grodås, som også tar over ansvaret for treningene de nærmeste dagene.

Dette opplyser styreleder Mathisen, som vil ikke si mer før en pressekonferanse klokka 11. Mathisen og daglig leder Frank Grønlund satt tidligere i morges i et møte med spillerne på Åråsen, skriver Romerikes Blad.

Avviste opprør for en måned siden

Allerede for en måned siden oppsto det rykter om at Nordlie manglet tillit i spillergruppa. Den gang avviste hovedpersonen dette som oppspinn fra A til Å.

- Sjølsagt har vi enkelte friske diskusjoner på Åråsen, men faglige diskusjoner er aldri noe problem, fortsatte den erfarne treneren.

Han understreket også at han syntes det var for tidlig å gjøre opp status nå.

Tom Nordlie trekker seg

- Hvem er det som slakter en slalåmkjører etter en omgang? Tippeligaen er ikke ferdig før i november, minnet han om.

TRIO OVERTAR: Erlend Slokvik, spillerutvikler Erland Johnsen og keepertrener Frode Grodås overtar ansvaret midlertidlig, opplyser styreformann Per Mathisen.